Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

NE BARITE VIRŠLE U VODI! Stručnjaci upozoravaju na grešku koje svi prave kada ih spremaju- Ovo je jedini način za pravljenje kako ne bi bile bezukusne

29.09.2025. 13:33 13:39
Piše:
Izvor:
Blic žena/Dnevnik
виршле
Foto: unsplash.com, ilustracija

Viršle su mnogima omiljena brza hrana – idealne kada poželimo doručak ili večeru na brzinu. Spremne su za svega nekoliko minuta, ali većina pravi jednu veliku grešku kada ih priprema.

Mnogi samo ubace viršle u lonac s vodom i kuvaju ih nekoliko minuta, kao jaja. Međutim, stručnjaci upozoravaju da to nije dobar način pripreme. Viršle su u većini slučajeva polugotov proizvod, namenjen brzom zagrevanju ili kratkoj termičkoj obradi.

Tokom kuvanja u vodi, viršle će upiti veliku količinu tečnosti, a u isto vreme će u vodu ispustiti deo svog ukusa. Kada ostanu predugo u ključaloj vodi – što se često dešava kada radimo više stvari odjednom – postaju gnjecave i bezukusne.

Isprobajte ovaj trik

Umesto da ih kuvate direktno u vodi, postoji jednostavan trik: u lonac sipajte vodu do pola i pustite da se zagreje. Preko lonca stavite metalnu ili običnu cediljku, na nju poređajte viršle i poklopite. Tako će se one skuvati na pari – bez da upiju višak vode i izgube ukus. Rezultat? Viršle će biti mekane, tople i znatno ukusnije nego kada ih kuvate u vodi i zdravije nego da ih pržite na tiganju.

 

 

Izvor:
Blic žena/Dnevnik
Piše:
Pošaljite komentar
(VIDEO/FOTO) AKO VOLITE VIRŠLE, MOŽDA ĆE VAS OVAJ VIDEO POKOLEBATI Evo kako se prave i šta sve ide u ovu namirnicu
viršle

(VIDEO/FOTO) AKO VOLITE VIRŠLE, MOŽDA ĆE VAS OVAJ VIDEO POKOLEBATI Evo kako se prave i šta sve ide u ovu namirnicu

29.01.2025. 08:56 09:57