NE BARITE VIRŠLE U VODI! Stručnjaci upozoravaju na grešku koje svi prave kada ih spremaju- Ovo je jedini način za pravljenje kako ne bi bile bezukusne
Viršle su mnogima omiljena brza hrana – idealne kada poželimo doručak ili večeru na brzinu. Spremne su za svega nekoliko minuta, ali većina pravi jednu veliku grešku kada ih priprema.
Mnogi samo ubace viršle u lonac s vodom i kuvaju ih nekoliko minuta, kao jaja. Međutim, stručnjaci upozoravaju da to nije dobar način pripreme. Viršle su u većini slučajeva polugotov proizvod, namenjen brzom zagrevanju ili kratkoj termičkoj obradi.
Tokom kuvanja u vodi, viršle će upiti veliku količinu tečnosti, a u isto vreme će u vodu ispustiti deo svog ukusa. Kada ostanu predugo u ključaloj vodi – što se često dešava kada radimo više stvari odjednom – postaju gnjecave i bezukusne.
Isprobajte ovaj trik
Umesto da ih kuvate direktno u vodi, postoji jednostavan trik: u lonac sipajte vodu do pola i pustite da se zagreje. Preko lonca stavite metalnu ili običnu cediljku, na nju poređajte viršle i poklopite. Tako će se one skuvati na pari – bez da upiju višak vode i izgube ukus. Rezultat? Viršle će biti mekane, tople i znatno ukusnije nego kada ih kuvate u vodi i zdravije nego da ih pržite na tiganju.