broken clouds
17°C
29.09.2025.
Нови Сад
eur
117.2058
usd
100.3388
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

НЕ БАРИТЕ ВИРШЛЕ У ВОДИ! Стручњаци упозоравају на грешку које сви праве када их спремају- Ово је једини начин за прављење како не би биле безукусне

29.09.2025. 13:33 13:39
Пише:
Извор:
Блиц жена/Дневник
виршле
Фото: unsplash.com, ilustracija

Виршле су многима омиљена брза храна – идеалне када пожелимо доручак или вечеру на брзину. Спремне су за свега неколико минута, али већина прави једну велику грешку када их припрема.

Многи само убаце виршле у лонац с водом и кувају их неколико минута, као јаја. Међутим, стручњаци упозоравају да то није добар начин припреме. Виршле су у већини случајева полуготов производ, намењен брзом загревању или краткој термичкој обради.

Током кувања у води, виршле ће упити велику количину течности, а у исто време ће у воду испустити део свог укуса. Када остану предуго у кључалој води – што се често дешава када радимо више ствари одједном – постају гњецаве и безукусне.

Испробајте овај трик

Уместо да их кувате директно у води, постоји једноставан трик: у лонац сипајте воду до пола и пустите да се загреје. Преко лонца ставите металну или обичну цедиљку, на њу поређајте виршле и поклопите. Тако ће се оне скувати на пари – без да упију вишак воде и изгубе укус. Резултат? Виршле ће бити мекане, топле и знатно укусније него када их кувате у води и здравије него да их пржите на тигању.

 

 

Извор:
Блиц жена/Дневник
Пише:
Пошаљите коментар
(ВИДЕО/ФОТО) АКО ВОЛИТЕ ВИРШЛЕ, МОЖДА ЋЕ ВАС ОВАЈ ВИДЕО ПОКОЛЕБАТИ Ево како се праве и шта све иде у ову намирницу
viršle

(ВИДЕО/ФОТО) АКО ВОЛИТЕ ВИРШЛЕ, МОЖДА ЋЕ ВАС ОВАЈ ВИДЕО ПОКОЛЕБАТИ Ево како се праве и шта све иде у ову намирницу

29.01.2025. 08:56 09:57