Mnogima su omiljeni doručak
Ukus je identičan! Svet je POTPUNO POLUDEO ZA PRŽENICAMA BEZ JAJA Mogu biti SLANE ILI SLATKE, a OVAKO se prave
Prženice su mnogima omiljeni doručak, a na internetu se pojavio odličan recept koji garantuje dobar ukus prženica, i to bez korišćenja jaja.
Recept je podelila jedna žena na svom Tik Tok profilu i vrlo brzo je zaludeo ceo svet.
Kako se prave?
U tiganju na srednjoj vatri rastopite malo putera, zatim dodajte dve kriške hleba i sipajte mleko u tiganj.
Pospite s malo cimeta i pržite kriške hleba dok ne porumene s obe strane i dok mleko ne ispari.
Krajnji rezultat izgleda kao klasičan pohovani hleb, ali uz puno manje muke i zaprljanog posuđa. I bez jaja.
@feelgoodfoodie Have you tried the viral milk toast? It’s basically French toast with no eggs or sugar but somehow my kids absolutely loved it! ☺️🥛🍞 #milktoast IB: @Stefani Horison ♬ original sound - Feel Good Foodie
I slane i slatke
Kako žena kaže u videu, uz malo strpljenja, vaš pohovani hleb vremenom će lepo očvrsnuti i postati fino hrskav. Prženice po želji možete praviti slatke i slane (nemojte tada dodavati cimet) i jesti ih u kombinaciji sa sirom, pavlakom, šunkom ili medom, džemom, kremom, piše Najžena.