Многима су омиљени доручак
Укус је идентичан! Свет је ПОТПУНО ПОЛУДЕО ЗА ПРЖЕНИЦАМА БЕЗ ЈАЈА Могу бити СЛАНЕ ИЛИ СЛАТКЕ, а ОВАКО се праве
Прженице су многима омиљени доручак, а на интернету се појавио одличан рецепт који гарантује добар укус прженица, и то без коришћења јаја.
Рецепт је поделила једна жена на свом Тик Ток профилу и врло брзо је залудео цео свет.
Како се праве?
У тигању на средњој ватри растопите мало путера, затим додајте две кришке хлеба и сипајте млеко у тигањ.
Поспите с мало цимета и пржите кришке хлеба док не порумене с обе стране и док млеко не испари.
Крајњи резултат изгледа као класичан поховани хлеб, али уз пуно мање муке и запрљаног посуђа. И без јаја.
@feelgoodfoodie Have you tried the viral milk toast? It’s basically French toast with no eggs or sugar but somehow my kids absolutely loved it! ☺️🥛🍞 #milktoast IB: @Stefani Horison ♬ original sound - Feel Good Foodie
И слане и слатке
Како жена каже у видеу, уз мало стрпљења, ваш поховани хлеб временом ће лепо очврснути и постати фино хрскав. Прженице по жељи можете правити слатке и слане (немојте тада додавати цимет) и јести их у комбинацији са сиром, павлаком, шунком или медом, џемом, кремом, пише Најжена.