Хотел "Мона Плаза" највећа инвестиција од оснивања "Моне"

БЕОГРАД: Изградња хотела "Мона Плаза" највећа је инвестиција од оснивања компаније "Мона", изјавио је данас председник Управног одбора компаније "Мона Хотел Манагмент" Томислав Момировић, оценивши да резултати фискалне консолидације подстичу све у хотелском бизнису да наставе са инвестицијама.
momirovich13a
Фото: Танјуг (Видео)

Момировић је на свечаном отварању хотела, којем је присуствовао и председник Србије Александар Вучић, рекао да се почетак радова на том објекту поклопио са првим резултатима фискалне консолидације и мерама које су, како је оценио, донеле велики раст целој привреди Србије.

"За нас који смо у претходним деценијама навикли да послујемо у нестабилним околностима то је било јако значајно. Одмах смо се привикли на време стабилног курса, инфлације и стабилног раста", рекао је Момировић.

Он је казао да је Србија данас у доброј позицији, о чему, како је рекао, сведочи и то што једна америчка банка инвестира скоро 400 милиона евра у нашу земљу.

"То су фантастични резултати који свима у хотелском бизнису дају велики елан, а нас у Мони уверавају да смо добро поступили што смо уложили 30 милиона евра у овај хотел", рекао је Момировић.

Додао је да се компанија "Мона" за ту инвестицију спремала 20 година и да није случајно што су пре неколико година кренули са пројектом на којем је било ангажовано више од 2.500 радника.

Момировић је изразио уверење да ће успех хотела "Мона Плаза" на Дорћолу бити потпун тек када део престонице у којем је изграђен добије "прави сјај" и заузме своје место у Београду, а Београд у Европи.

Он је навео и да је последњих година отворено много хотела и уведено много нових авио линија, уз оцену да је Србија "најотворенија земља на свету у коју може да се уђе из Русије, Кине, САД, Индије, земаља ЕУ..."

Момировић је указао на повезаност Србије са земљама у региону и оценио да свака нестабилност угрожава економију, а председнику Вучићу захвалио је на "стабилној политици коју води".

''Србија окупља све државе у региону, оне су окренуте ка нама, то су ствари преко којих се олако прелази, али које доносе новац.Туристи из Индије и Кине не разумеју те наше проблеме, они желе да дођу и у Србију, БиХ, Хрватску... Зато све те политичке проблеме, који су реални, морамо да држимо ''мудро испод радара'', казао је Момировић.

Према његовим рецима, Србија је ''ухватила развојни замајац'', због чега сматра да је веома важно да се одржи оно што је постигнуто фискалном консолидацијом.

''Туризам сваке године расте за 15 одсто, имамо раст економије од 4,5 одсто и то су невероватни резултати који још увек нису довољни да будемо као земље средње Европе што је наш циљ'', казао је Момировић.

Захвалио је председнику Вучићу што је присуствовао отварању хотела, као и свима који су учествовали у његовој изградњи, а посебно својим родитељима, Нади и Ђорђу, који су пре 30 година основали компанију Мона.

EUR/RSD 117.1155
Најновије вести