Следи подела акција запосленима или стечај „Дневника” АД

Ни трећи покушај продаје „Дневника” АД из Новог Сада није успео. Агенција за приватизацију прогласила је неуспешним покушај продаје јер није било заинтересованих купаца.

Иначе, „Дневник” АД је једина медијска кућа у досадашњем процесу приватизације за који је јавни позив за продају објављен трећи пут. Почетна цена у трећем покушају била је 2,74 милиона евра и представљала је трећину оне која је тражена у првом кругу – 7,4 милиона евра.

Након неуспешног и трећег покушаја продаје „Дневника” АД, по речима генералног директора Светозара Карановића, на потезу је Агенција за приватизацију.
– По Закону о информисању, следи пренос капитала на запослене. Чекамо да нам Агенција за приватизацију достави решење да бисмо објавили јавни позив за упис акција јер постоји одређени број бивших и садашњих запослених који имају право на акције „Дневника” АД – изјавио је за наш лист Карановић. – Дакле, све даље је у рукама Агенције за приватизацију.

Он је напоменуо да ни стечај није искључен, додајући да „Дневник” АД може делимично опстати, али под условом да се држава одрекне дела потраживања.
– Нека наша издања су рентабилна и ми бисмо, да није блокаде рачуна, имали позитивно пословање. Проблем су дугови. Комерцијалне морамо платити и ту нема дилеме, али ако би се држава одрекла дела својих потраживања, могли бисмо да наставимо да радимо. Стари дугови су нам највећи проблем, а како ће они бити решени, остаје да видимо – закључио је Карановић.

Љ. М.
 

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести