У ВРШЦУ ПОЧЕЛА СЕЗОНА ЧЕЛЕНЏ ТРКА:  Тријумф Јововића и Ђорђевићеве

Вршац је претходног викенда био домаћин прве у низу Челенџ трка.
1
Фото: Добар одзив тркача у првој трци сезоне, фото: СРФС

Сјајна организација, изазовна стаза која је извукла максимум од тркача, барем оних који су желели пласман на подијум и неоубичајено топло време за овај период године, обележили су старт лиге под окриљем Савеза за рекреацију и фитнес Србије.

Иако је прва трка била у равном Банату познаваоци прилика у трејл трчању кажу да је стаза била веома тешка, можда и најтежа од свих које се налазе у календару СРФС, пошто је старт и циљ био код Вршачке куле. Победили су Миливоје Јововић, који је стазу дугу седам километара претрчао за 38 минута и 23 секунде и Милица Ђорђевић, којој је било потребно нешто мало мање од 55 минута (54,47). На победничком постољу нашли су се другопласирани Јован Деновић (39,02) и трећи Милош Михајлов (40,15), док су код жена иза Милице Ђорђевић у циљ ушле Сара Миленковић, са заостатком мањим од једног минута (55,32) а онда и трећепласирана Данијела Марков (56,27).


Акција чишћења

И овога пута, као и претходне године, одржана је друштвено одговорна Трејл челенџ акција чишћења планинских стаза и шеталишта у природи код Вршачке куле, и то ће бити пракса до краја сезоне трка у природи у организацији Савеза за рекреацију и фитнес Србије.


Генерални секретар Савеза за рекреацију и фитнес Србије Драган Томашевић био је задовољан дешавањима код Вршачке куле, где је био и старт и циљ трке.

– Имали смо све што је потребно за одличан старт сезоне, добро трасирану стазу, квалитетне и брзе такмичаре, лепо време, јер је за разлику од претходне године када је била киша и магла, сада био сунчан дан и добар одзив тркача. Хвала нашим партнерима из Вршца, Општини Вршац и Марку Рашићу, члану Градског већа за спорт као и нашој колегиници Радмили Мандић који су одрадили сјајан посао и можемо рећи да је Вршац сваке године све бољи и да поставља озбиљне задатке организаторима осталих трка у оквиру наше лиге – рекао је Драган Томашевић.

Трке ће још бити у Кошутњаку и то већ за мало више од месец дана, након тога у Новом Пазару, Катићима, Мећавнику, на Голији, Смедереву и на крају на Златибору и након тога ћемо добити победника лиге Челенџ трка.

С. Р.

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести