АБА: Црно-белима дерби и треће место

Кошаркаши Партизана савладали су вечитог ривала Црвену звезду у 23. колу АБА лиге 77:63 и направили велики корак ка трећој позицији уочи плеј-фа регионалне лиге.

Партизан НИС – Црвена звезда 77:63 (15:17, 23:16, 21:8, 18:22)

БЕОГРАД: Дворана “Пионир”, гледалаца: 6.500, судије: Пукл (Словенија), Радовић (Хрватска), Болтаузер (Словенија).

ПАРТИЗАН НИС: Павловић 19, Тепић 9, Кузелоглу, Маринковић 4, Дало 3, Милутинов 13, Милосављевић 6, Мачван 15, Ђумић 5, Андрић, Милутиновић 3, Безбрадица.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА ТЕЛЕКОМ: Вилијамс 14, Ребић, Дангубић 5, Митровић, Блажич 5, Калинић 5, Марјановић 5, Каплановић, Тејић 2, Yенкинс 20, Јовић 7, Цирбес.

Кошаркаши Партизана савладали су вечитог ривала Црвену звезду у 23. колу АБА лиге 77:63 и направили велики корак ка трећој позицији уочи плеј-фа регионалне лиге. Била је ово прва победа у сезони црно-белих, након два пораза у првом делу АБА лиге и Купу у Нишу.

Слично као у куп утакмици, Павловић је одлично почео меч и постигао је првих осам поена за црно-беле. У одбрани је одлично био удвајан Марјановић, па је Звезда имала много простора за шут, Блажич и Вилијамс, погодили су по тројку, а Дангубић је промашио три отворена шута (8:8). Звезда је форсирала шут за три (3-12 у првој четвртини), без много успеха, а Калинићу је досуђена техничка грешка. Милосављевић је погодио три бацања и одвео Партизан на +5, али је Јовић вратио Звезду у игру добрим продором и поготком за три поена, да би после поготка Yенкинса номинални гости ипак водили после десет минута (17:15).

Yенкинс је био најагилнији у редовима Звезде, али Партизан је играо чврсто у одбрани, погодио је Маринковић после улаза, да би Милосављевић дао тројку за вођство Партизана (22:19). Пропустили су црно-бели шансу да се одлепе, а онда су Звездини Американци одговорили тројкама и преокренули резултат (25:22). Вилијамс је био у серији, погодио је још једну тројку, надовезао се Калинић за +7, али је Павловић на другој страни моментално одговорио тројком. Звезда је добро чувала Мачвана до средине другог периода, али је онда крилни центар црно-белих везао пет поена и захваљујући њему Партизан је ухватио прикључак (33:32). Тајм аут није помогао црвено-белима, који нису успевали да погађају отворене шутеве на зону ривала. Мачван је био у налету, поново је погодио уз фаул, на другој страни црно-бели су потпуно одсекли Марјановића, па су полувреме завршили серијом 11-0 и водили су 38:33.

Почели су црно-бели одлично друго полувреме. Поенима Павловића и након тројке Мачвана, стигли су до највеће предности +11 (46:35) у 22. минуту. Дуго је стајао поменути резултат, да би у 25. минуту Тепић тројком донео +14 (49:35), а минут касније из контре и +16 (53:37). Партизан је тежиште игре пренео у рекет ривала, црвено-бели су правили велики број личних грешака, губили су лопте у нападу, а предност црно-белих чували су Тепић и Ђумић за +18 (59:41) у 30. минуту. Звезда је успела у последњој четвртини тројкама Вилијамса и Дангубића да ухвати прикључак и приђе у 33. минуту на 62:51. Црно-бели су се мучили, али је у два наврата Милутинов из одбојке са четири везана поена задржао црно-беле на дистанци. Већ тада је било јасно да Звезда нема расположеног играча, нити снаге да достигне огромну предност ривала и завршницу сусрета учини неизвесном, што су расположени црно-бели искористили и заслужено стигли до 16 победе у сезони.

И. Грубор

 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести