Циљ финале и лични рекорд

Остало је још два дана до почетка Светског атлетског првенства у Пекингу. Најбољи планетарни атлетичари су већ стигли или пристижу у главни град Кине

 спремни за рекорде и олимпијске норме, а међу њима су и наши такмичари. Рекордерка Србије на 1.5000 метара Амела Терзић нада се да ће ући у финале у Пекингу и да јој је још циљ да истрчи време близу свог личног рекорда.

- Доста сам труда уложила како бих испунила норму за Пекинг. Заједно са својим тимом дуго сам и напорно тренирала да бисмо дошли до циља. На крају сам успела да остварим норму, на Европском првенству за млађе сениоре у Талину. Циљ ми је да истрчим близу свог личног рекорда, а пошто је прва трка у преподневним сатима, мораћу више да се потрудим. Надам се да ћу се добро снаћи и да ћу успети да уђем у финале на 1.500 метара -  рекла је Терзићева.

Амела је норму за Олимпијске игре у Рију и за Светско првенство остварила на Европском првенству у Талину када је поставила нови национални рекорд, са резултатом четири минута, четири секунде и 78 стотинки. Осим у овој дисциплини, она је остварила норму и за трку на 800 метара, а њен најбољи резултат је минут, 59 секунди и 90 стотинки.

- Уколико уђем у финале своје дисциплине,1.500 метара, а томе се надам, нећу трчати и на 800 метара - најавила је сјајна атлетичарка.
Квалификације на 1.500 метара су 22. августа у 5.15 по средњеевропском времену, а финале је 25. августа у 14.35.
- Овде се заиста налазе најбржи и најбољи атлетичари на планети.Причала са Јусеином Болтом и сви једва чекамо да такмичење почне – поручила је Амела.

С. Р.

 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести