Мини фудбал Војводине и Дневников турнир руку под руку

НОВИ САД: Породица пријатеља Дневниковог турнира у малом фудбалу је богатија за још једног уваженог члана. Протокол о пословно-техничкој сарадњи, у Дневниковој кући, потписали су директор Асоцијације мини фудбала Војводине Синиша Миланов и директор Дневниковог турнира Веселин Вилотијевић.
t
Фото: Siniša Milanov i Veselin Vilotijević bili su gosti redakcije „Dnevnika“

- Мали фудбал Војводине уме да препозна праве спортске приче – рекао је Синиша Миланов. - Један поглед на прошлогодишњи Дневников турнир био је довољан за оцену да је реч у правој спортској причи која је сведочила да се мали фудбал вратио у Нови Сад. Играчи који су играли прошле године су одушевљени форматом такмичења, организацијом, фондом награда, све је било на врхунском нивоу. Мини фудбал Војводине апсолутно подржава Дневникову причу, заједно можемо далеко више.

Победник Дневниковог турнира, екипа Максбет репрезентовала је Србију на недавно одржаном Европском првенству у словачком граду Кошице, где је освојила девето место што је за један круг такмичења слабији резултат од оног који је постугнут у Кијеву. Иначе, Европска асоцијација малог фудбала основана је 2012. године, а Светска федерација заживела је четири године раније и тренутно има 144 члана, међу којима су 34 из Европе.


Пријаве на три начина

Пријаве за турнир шаљите на мејл: dnevnikovturnir@gmail.com, на Инстаграм профил: Дневников турнир, или лично, на адреси Булевар ослобођења 11, други спрат.

Пријаве не примамо на адреси Редакције Дневника, што је био покушај у неколико наврата и на старој адреси у Булевару ослобођења и на новој у Булевару Михаила Пупина.


Фото: Dnevnik.rs

– Мини фудбал у Србији је озбиљна асоцијација, са озбиљним системом такмичења – цени Веселин Вилотијевић. – Ми желимо да Дневников турнир буде што ближи њима, да се узајамно помажемо, тражећи заједнички интерес у неговању традиције и промовисању заједничких вредности које су нас упутиле једне на друге.

Заједнички именилац двају сродних праваца у развоју и популарисању малог фудбала у Новом Саду и Србији целој, била је екипа Максбета, истински промотер вредности формата „5+1“. Максбет је, после успешног репрезентовања Србије на континенталном шампионату, потврдио да ће на Дневниковом турниру бранити титулу, коју је освајао три пута узастопно.

Промотивна цена котизације за учешће на Дневниковом турниру од 8.000 динара за ветеране и сениоре, односно 6.000 динара за млађе категорије (полетарце, петлиће, пионире и кадете) важи до понедељка, 5. децембра. Од 6. до 12. децембра котизације су дуплиране. Конференција за новинаре предвиђена је 12. децембра, јавни жреб је 14, а прве утамице на програму су 17. децембра. Прелиминарни део такмичења трајаће до 8. јануара. Четврт-финалне утакмице планиране су за 13. јануар, полуфиналне су сутрадан, док су финални мечеви у свим категоријама на програму 15. јануара.

Л.Б-з

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести