Почео 58. Дневников турнир у малом фудбалу: Старт препун изненађења

Утакмицама првог кола у сениорској и у конкуренцији ветерана почео је Дневников турнир у малом фудбалу, 58. по реду.
њ
Фото: Дневник (Р. Хаџић)

Резултатске неизвесности и неочекивани резултати, с обзиром на саставе који су такмичење завршили, а да се нису поштено ни загрејали, обележили су почетак такмичења.

Такав расплет, у смирај првог такмичарског дана, сведочио је о уједначености квалитета међу екипама, у којима су се афирмисали нови јунаци малих терена, уз већ нам знане и афирмисане фудбалере елитног српског фудбалског лигашког надметања.

У кругу прворазредних изненађења јесте и елиминација Паркинг сервиса у конкуренцији ветерана. Репрезентативац Милан Степанов, браћа Рашиован, српски футсал репрезентативац Владимир Милосавац и угледни члан Куће Дневникових легенди Бојан Црни Вуковић нису одговорили у складу са сопственим нивоом вредности на изазов екипе ГСП независност, коју је предводио некадашњи капитен бачкопаланачке Бачке Небојша Филиповић.

Фото: Дневник (Р. Хаџић)

Обе екипе, до последњег минута, постигле су по један гол, Гостојић за Независност, Вуковић за Паркинг. У финишу, 14 секунди пре краја Филиповић је постигао други гол за свој тим, да би шест секунди касније голман Младеновић фантастичним рефлексом зауставио Вуковићев шут са пенала и тако оверио пролаз у друго коло. За утеху јавног педузећа, који има представнике у свим старосним категоријама, неуспех ветерана, амортизовали су сениори победом против КМФ Пирли. Једини гол, испоставило се довољан за победу Паркинг сервиса постигао је Драган Дорословац.


Тозин унук на центру

Почетни ударац, којим је на симболичан начин означен почетак турнира, извео је унук Тодора Тозе Веселиновића Вукашин Кнежевић. Репрезентативац Југославије, легендарни члан Војводининине златне генерације, заједно са клупским другом на голу Војводине Лазаром Васићем, тада уредником Дневникове спортске редакције, успоставио је традицију нашег турнира, по угледу на такмичења под кровом у светским метрополама.


Изненађење или не, тек Пуачин састав у сениорској конкуренцији елиминисао је тим НС Униона, у свим калкулацијама једног од фаворита такмичења. Девет голова и низ резултатских преокрета карактеристика су меча који је Пуача добио са 5:4. Стрелци су били Павловић и Прибић по два пута и Балаж за победнички тим, док је троструки стрелац за Унион био Којичић, а Марко додао и четврти на Унионов збир. Уз стрелце, истицања вредан јесте и голан екипе Петар Пуача Еркер инжењеринг Душан Шовљански, који је бранио често на први поглед неодбрањиве шутеве противничких играча.

Фото: Дневник (Р. Хаџић)

Првом јављању из мале двора Спенса додајмо да су екипе из Хрватске гостовање у Новом Саду започеле половичним учинком. Општина Маркушица прошла је у круг 32 екипе победом против ФК Милетић са 3:1, головима Недића два и Благојевића, док је стрелац за Милетић био Павлов. Такмичење је на пеналу завршио Борац Бобота, против екипе М тим спорт, после игре без голова у основном делу меча.

Касно синоћ одбрану титуле на турниру започео је и Максбет сусретом са ФК Сусек. О том и о преосталим мечевима вечерњег програма, као и о расплету данашњих утакмица, известићемо у сутрашњем издању Дневника.

РЕЗУЛТАТИ Ветерани: Сајмиште – Градина 2:3, Медисон МИ Инсталације – Славија 2:0, Паркинг сервис – ГСП Независност 1:2, Градина систем – Медисон МИ Инсталације 3:1.

Сениори: Куветкена – Младост БП 2:6, ФК Тител – Спорт меџик 0:12, П.Пуача Еркер инжењеринг – НС Унион 5:4, Борац Бобота – М тим спорт 0:0(4:5 п.), ФК Милетић – Општина Маркушица 1:3, Тропикана – Мото мастер 1:2, СЦ Буки – Еко пет 021 2:3, Паркинг сервис – КМФ Пирли 1:0, Бифе Уна сокер бет – Кафана код чика Јове 1:0, ФК Железничар – Вулкан Каћ 0:7. Касно синоћ: Камен Блешић – Судије, Елдорадо – Младост БЈ, ММ Браћа Милановић – КМФ Мићко тренд, Софекс – Меркур X тип, Цирих Бач – Лишић електро Каћ, ФК Сусек – Максбет.

Л. Бакмаз

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести