Спектакл сениора у завршници Дневниковог турнира

НОВИ САД: Нови дан 58. „Дневниковог“ турнира донео је и нова узбуђења. Млађе категорије завршиле су такмичење по групама, док се број сениорских екипа које се боре за прву награду са 16 свео на осам.
t
Фото: Ekipa 3D Inženjeringa preokrenula u završnici/Dnevnik (Filip Bakić)

Турнир долази до тачке усијања, а са првом, од три степенице коју претенденти на највиши пласман морају да прескоче, екипе ће се суочити у петак, када су на програму четвртфинала свих категорија, осим категорије полетараца, који играју полуфинала.

Програм је отворен сусретима „полетараца“, а посебно занимљив био је дуел између тима ГДМ и Инела, који је завршен резултатом 2:2. Инел је захваљујући Максиму Малешу и његова два гола остао непоражен на том сусрету. Утакмицу у категорији петлића обележила је убедљива победа Дрим тима над екипом Омладинац плави, са чак 13:0, а бриљантан је био Угљеша Јоковић, који је постигао запањујућих девет голова за „екипу снова“. Највише голова, када је реч о пионирима, виђено је у победи Мимине над Младошћу из Бачког Јарка са 4:2, уз два гола Михаила Марића.

Код кадета дуел у којем су се састали Ентеријер Трифуновић Жабаљ и Лиман бојс био је један од најлепших, а посебно се истакао Урош Станко код Лиманаца, који се једном уписао у листу стрелаца, и то на какав начин. У стилу Александра Митровића главом је заврнуо лопту у супротни угао Жабаљчана, а мало среће је недостајало и да поготком из слободњака крунише сјајну партију. Није му се дало, погодио је место где се спајају пречка и статива, али је на крају могао да буде задовољан, пошто су Лиманци са 2:1 славили.

Утакмица између Аутогалант Ветерника и КМФ Индианса којом је отворен сениорски програм била је веома садржајна. У уводним минутима иницијативу су имали Ветерничани, али је ипак утисак био да су Индианси конкретнији. Шансе су се низале из напада у напад и ни за једну екипу не може да се каже да је била квалитетнија. Прилично равноправно играло се све време, мада је најбољу шансу пропустила екипа Аутогалант Ветерника, када није искоришћена прилика да се са пола метра дође до вођства. Исти тим имао је сијасет могућности и у наставку, да би на другој страни стигла казна. Уиграном акцијом Жељко Митровић је постигао водећи погодак за КМФ Индиансе и потврдио да се ради о веома узбудљивој утакмици, чији епилог, ни поред тога, није могао да се наслути.

Почетак другог полувремена обележила је доминација Аутогаланта, која је крунисана голом Дејана Јефтића из пенала, након што је досуђен и трећи корнер за његову екипу. Нису посустајали Ветерничани да утакмицу реше у своју корист без драме и без пенала, па су наставили са учесталим нападима, али нису успели да дођу до предности. Како се утакмица ближила крају, тако је тај притисак опадао, а Индианси су бивали све сигурнији и опаснији по гол ривала. Таква игра могла је да се награди у самој завршници, када је досуђена најстрожа казна у корист Индианса. Међутим, то није искоришћено, тако да су пенали одлучивали о томе ко ће се пласирати у четвртфинале турнира.

У таквој ситуацији боље су се снашли КМФ Индианси, који су казнили један промашај Аутогаланта и прошли у наредну фазу.

Ништа мање узбуђења није виђено ни у наредној сениорској утакмици, у којој су снаге одмерили 3Д Инжињеринг и Тесла 24 сата помоћ на путевима Стендал. Инжењеринг је боље почео дуел и у првим минутима стихијски нападао супарника, који је био у потпуно подређеном положају тада. Из акције у акцију гол екипе Стендала био је све угроженији, а баланс на терену покушавали су да пронађу из контри и дугим лоптама. Колика је била доминација играча 3Д Инжињеринга говори и то да су за прва три минута имали три шута у оквир гола, док је тим Стендала пут до њихове мреже покушавао да пронађе из даљине. Инжињеринг је био конкретан и у дефанзиви и није дозволио супарнику да се размаше, па се чинило да само грешка може да их спречи у томе да утакмицу реше у своју корист. То се управо и десило. После једног кикса, Данило Секулић је погодио за 1:0 Стендала и унео немир у табор ривала. Од тог момента, Секулићев тим је много храбрије градио нападе и бивао све сигурнији.


Цирих Бач на нивоу свог реномеа

У круг четврт-финалних учесника турнира, који ће играти у петак, 13. јануара, утрчао је и Цирих Бач, трећепласирана екипа у прошлогодишњем такмичењу. Вулкан Каћ јесте био на висини задатка, у складу са комплиментима које су Каћани стекли у минулим утакмицама. Прво полувреме су одолевали, али су ипак попустили у осмом минуту када је Новаковић обезбедио минималну предност Бачанима. Тек пред крај утакмице, головима Шмита у 22. и Јовановића у 26. минуту, Цирих је оверио победу и пласман у круг осморице.

Паркин сервис је прежалио елиминацију својих ветерана и победама својих кадетских и сениорских представника потврдио да јесте реч у здравој спортској средини у којој стасавају доследни наследници великих играча, који се нису у пуном капацитету прилагодили најстаријој категорији Дневниковог турнира.

Резултати - Кадети:  Детелинара – Цариград 6:3, Дванаестица – Паркиг сервис 0:7. Сениори: Паркинг сервис – Вестхем 6 Неплан 4:2, Вулкан Каћ – Цирих Бач 0:3.

Л.Б.


Због свега тога, у другом полувремену добили смо праву посластицу и најзанимљивију утакмицу дана. Борба се распламсала, па су судије Димовски и Грмуша и те како имали посла, а подељен је и један жути картон. Упркос томе што је водила, екипа Стендала имала је иницијативу на почетку другог полувремена и тада је осећај био да су ближи другом голу, него ривал првом. После периода без већих узбуђења та констатација је демантована. Поново су, по сценарију с почетка утакмице, играчи 3Д Инжињеринга имали превласт на терену, коју је на моменат прекинула статива супарника, којом је можда меч могао да буде и решен.

То се није десило, а „инжињери“ су убрзо награђени трећим корнером, који није био искоришћен. Међутим, због изузетно грубе игре Стендала, судија је досудио шести фаул, што је значило нову прилику да са најстроже казне „инжињери“ поведу. Овај пут је лопту поставио Стефан Маројевић, био је прецизан и поравнао. Одмах је уследио нови прекршај и нови пенал. Маројевић је погодио стативу, али се лопта одбила о играча Стендала, који је аутоголом решио питање победника, па је 3Д Инжењеринг ушао међу осам најбољих на турниру.

До коначног расплета преостало је још три такмичарска дана: 13. јануар – четвртфинале, 14. јануар – полуфинале и 15. јануар – финале. Све утакмице играју се у малој Спенсовој дворани. Улазнице за целодневни програм стају 200 динара.

В. М. Петровић

Резултати:

Полетарци: Пуача златна копачка – РФК Нови Сад 7:0, ГДМ – Инел 2:2.

Петлићи: Атина бели – Аутогалант 1:5, Омладинац плави – Дрим тим 13:0, Крила Крајине – Пуача златна копачка 6:0.

Пионири: Дерби – Пуача Кафана једно место 4:1, Мимина – Младост Бачки Јарак 2:4, Дрим тим – Србобран 5:0

Кадети: М тим спорт – Детелинара 2:3, ОФК Југовић Габика – Пуача Кафана Једно место 1:3, Лиман ФНС – Дванаестица 5:2, Екстеријер Трифуновић Жабаљ – Лиман бојс 1:2, Онли 06 – Младост Бачки Јарак 3:4, Паркинг сервис – Лиман ФНС.

Сениори (1/8 финала): Аутогалант Ветерник – КМФ Индианс 2:3, 3Д Инжињеринг – Тесла 24 сата помоћ на путевима Стендал 2:1, Скајоптик – Сириус (19.00), Портал НС фудбал – СМЦ Сервис.

Распоред:

Петак

Полуфинале полетарци

Сокер тим – ГДМ

Инел – ПП ЗК

Четвртфинала

Петлићи

Гале 7 камп – Сокер тим

ИНЕЛ – Атина црни

Аутогалант – Браварија новомонт

Дрим тим – Крила крајине

Пионири

Футуре старс – Младост БЈ

Дрим тим – Жар Каћ

Триумф 021 – Мимна

Сокер тим – Дерби

Сениори

Максбет – Цирих бач

ММ Б. Милановић – Паркинг сервис

КМФ Индианс – 3Д Инжењеринг

Скајоптик/Сириус – Портал НС фудбал/СМЦ Сербис

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести