Финале АБА: Звезда убедљива против Меге за 2:0

Кошаркаши Црвене звезде повели су у финалној серији плеј-офа АБА лиге 2:0, пошто су у другој утакмици савладали Мега Лекс 93:74 (26:21, 26:18, 20:21, 21:14).

Пред 2.608 гледалаца у дворани "Александар Николић" Звезду је предводио Марко Симоновић са 16 поена (четири тројке), а пратили су га Квинси Милер са 11, Таренс Кинзи и Бранко Лазић са по 10 поена.

У екипи Меге Никола Ивановић постигао је 22, а Данило Николић и Раде Загорац по 16 поена.

Трећа утакмица, у којој ће Звезда имати прву "меч лопту", игра се у понедељак увече у Сремској Митровици.

Радоњић: Боља одбрана, у Митровицу по трофеј
Тренер кошаркаша Црвене звезде Дејан Радоњић након победе над Мега Лексом (93:74) у другој утакмици финалне серије плеј-офа АБА лиге, рекао је да је кључ тријумфа била знатно квалитетнија одбрану него у првом мечу.

"Повели смо у серији са 2:0, боље смо играли у одбрани, а били смо добри и у нападу. Идемо у Митровицу да дамо све од себе и да победимо. Хвала публици на подршци и позивам их у Митровицу да покушамо заједно да освојимо титулу, рекао је Радоњић на конференцији за медије.

На питање новинара да ли му смета што углавном титуле не освајају на домаћем терену Радоњић је рекао:

"Где год смо узели трофеј било је наших навијача (смех).  Само је питање колико их има. Али, увек је довољно да су уз нас, јер ми чујемо и осећамо њихову подршку. Трудимо се увек да одиграмо добро за њих и хвала им на подршци", закључио је црногорски стручњак.

Тренер Мега Лекса Дејан Милојевић честитао је црвено-белима на победи и нагласио да нема шта да замери својој екипи.

"Звезда је бољи тим и када смо комплетни. Да бисмо победили морамо да имамо јачу енергију и да играмо нашу карактеристичну одбрану. Због скраћене ротације ту енергију немамо. Играчи су преуморни, играју преко 30 минута. ^ак су и синоћ два играча имала температуру. У пет дана играмо три утакмице против квалитентијег противника и то је практично немогућа мисија. Не предајемо се, покушаћемо да се опоравимо и завршимо ову историјску серију за Мегу, рекао је Милојевић.

Према његовим речима Звезда је након 2:0 у огромној предности.
"Звезда је у огромној предности, што због 2:0, што због ротације. Радоњић је одличан тренер и одлично води екипу. Борили смо се, али је  квалитет дошао до изражаја. Звезда је на полувремену имала само две изгубљене лопте, што за нашу одбрану која тера” противника на преко 20 изгубљених лопти, веома мало.  Наш највећи квалитет је пресинг. Покушали смо променом одбране да збунимо Звезду, али нисмо успели, закључио је Милојевић.

Трећа утакмице финалне серије плеј-офа АБА лиге изме|у Мега Лекса и Црвене звезде игра се у понедељак увече у Сремској Митровици.

 

 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести