Бачка спремна за дуел са Пролетером

Фудбалери Бачке ношени последњом убедљивом победом над Динамом из Врања (5:1) и  минималном победом у контролној утакмици са Радником  са пуно оптимизма очекују данашњи меч са Пролетером у Новом Саду на стадиону “Карађорђе”.
backa
Фото: ОФК Бачка

Двоструки стрелац против екипе из Врања био је Милан Макарић, играч који је у Пролетеру провео успешну сезону која га је винула у фудбалску жижу.

„Форма нам иде узлазном линијом што смо показали у последњој утакмици са Врањанцима. И у мечу  са Мачвом  смо доминирали, али нисмо успели да остваримо резултат који смо прижељкивали. Тест утакмица коју смо одиграли са Радником из Бијељине (1:0) била је успешна па са пуно оптимизма очекујемо гостовање у Новом Саду“, објашњава Макарић.

Јесенас је Пролетер славио у Бачкој Паланци у тврдој утакмици.

„И у том мечу пропустили смо неколико прилика да дођемо до повољног резултата. Пролетер је срећно дошао до победе. Поштујемо их заиста Сланобарци ове сезоне играју сјајно, али покушаћемо у отвореној нападачкој игри да дођемо до резултата који би нам донео радости, увећао бодовни салдо пред неизвесну трку у плеј ауту. Очекујемо да ћемо се пробирљивој новосадској публици представити у правом издању. Сваки резултат сем пораза јње за нас успех“, тврди Макарић.

Тренер Говедарица нема проблема око састава тима, нема ни повређених ни кажњених играча.

„Пауза у првенству због обавеза репрезентације дошла нам је у правом тренутку да све ствари ставимо на своје место. Добро смо са тренером Говедарицом изанализирали игру Пролетера па се надам да ћемо уз адекватан приступ остварити повољн резултат. Пут ка нашим жељама  отворио би нам барем један гол у мрежи Весића“, нада се Макарић и обећава да ће све учинити да се барем једном упише у стрелце.  

Сусрет између Пролетера и Бачке игра се на стадиону „Карађорђе“ с почетком у 18 часова, а комшијски дуел преносиће ТВ Арена 1.

М. По.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести