БОЖИДАР БАНДОВИЋ: Нисмо добили Партизан од 2016. – заслужили смо, АЛБЕРТ НАЂ: Војводина је најбоља екипа у лиги

Тренер Војводине Божидар Бандовић је после победе над Партизаном у Хумској сав "кредит" дао својим играчима.
1
Фото: ФК Војводина/ФК Партизан

"Одиграли смо добру утакмицу, презадовољан сам начином на који играмо. То није први пут, играмо тако већ неко време. Када добијете Партизан, а нисмо га добили овде од 2016. године. Ови момци су то заслужили. Заслужено смо победили због начина на који смо играли. Играли смо против екипе која је до пре месец дана била прва. Честитам играчима, и на борбености и на начину на који смо одиграли утакмицу", рекао је Бандовић после меча.

Војводини расту апетити, а чека је и финале Купа против Црвене звезде.

"Показали смо наш стил игре и да можемо да играмо не гледајући друге. Једино што могу да кажем је да дајем највећи могући кредит овим момцима од првог дана од када смо заједно", закључио је Бандовић.

Нови тренер Партизана Алберт Нађ поразом од Војводине је започео каријеру на клупи црно-белих.

Новосађани су славили голом у 94. минуту и тако додатно закомпликовали ситуацију црно-белима.

Нађ је после меча рекао да екипа није била толико лоша дефанзивно, иако је примила три гола.

"Морали смо много боље у нападу, дефанзивно нисмо били толико лоши, иако смо примили три гола. Морали смо боље у нападу у ситуацијама три на два, четири на два. Играли смо против изузетно квалитетне екипе. Рекао сам и пре утакмице, да је Војводина у овом моменту најбоља екипа у лиги и најбоље игра. Идемо даље да се боримо", рекао је Нађ после меча.

Циљ је освајање другог места?

"То је био циљ од почетка првенства. Рецепт је да пробамо да побеђујемо", поручио је Нађ.

Није ишло онако како су Нађ и навијачи желели у дебију на клупи црно-белих.

"Нисам наравно замишљао овакав деби, али то је фудбал. Многе утакмице смо и добијали на овакав начин. Прво полувреме смо пустили низ воду док смо у другом били много бољи. Било је и ситуација где смо можда и ми могли да завршимо раније, али понављам, Војводина је одлична екипа и показали су још једном да су у најбољој форми у лиги”, рекао је Нађ после меча.

Очигледно је да екипа има доста проблема на менталном нивоу.

"Видело се поготово у првом полувремену да су играчи у грчу. Плашили су се да не погреше у додавању. Доста проблема нам је правио Сери по боку. Имали смо и ми шансе, могли смо и ми можда да решимо меч раније, али на крају заслужена победа Војводине".

Матеус Салдања је имао неколико прилика, али не и концентрације у завршници. Није га било на терену због повреде готово два месеца.

"Сигурно да је одсуство од два месеца много утицало на њега. Видели сте и сами, није могао добро да се креће. Добио је умало и црвени картон, не знам из ког разлога. Када се подвуче црта што се њега тиче, није испунио захтеве око којих смо се договарали”, поручио је Нађ.

Сада ће бити најтеже пробудити екипу и покушати да се до краја сезоне остваре бољи резултати.

"Увек је тешко кад се изгуби. Најтеже је играчима, стручном штабу, али на нама је да се припремамо за Крушевац и да наставимо да тренирамо. Морамо сви да схватимо да имамо неке ствари да решимо".

Низ од пет узастопних пораза не памти нико у Хумској.

"Не сећам се да смо икада имали низ од пет пораза, али је било тешких ситуација. Сву одговорност сносим ја и немам проблем да ми се звижди и скандира, али не може нико да ме убеди да неко воли више Партизан од мене. Свакако је да су играчи утучени, незадовољни и тужни, међутим, врло брзо можемо да окренемо ситуацију у нашу корист".

Доста тога ће зависити од меча Црвене звезде и ТСЦ-а.

"Ако ТСЦ победи, свака им част, онда ћемо се у преостала четири кола борити да задржимо, или повећамо предност и одбранимо друго место", закључио је Нађ.

EUR/RSD 117.1015
Најновије вести