Дејан Зукић: Највећи ривал бићемо сами себи

БЕЛЕК: Није никаква тајна, још мање мудрост то да је Дејан Зукић велика нада Војводине.
Ј. Грлић/ Дејан Зукић
Фото: Ј. Грлић/ Дејан Зукић

Момак рођен 2001. године већ је показао да је баш лепа фудбалска будућност пред њим, да уме и те како добро да барата лоптом и да ће лепота будућих дана у каријери да зависи искључиво од њега самог. Јесенас је често добијао прилику од тренера Ненада Лалатовића да и широком аудиторијуму покаже оно што уме, а на припремама у Белеку, у првој утакмици са Шахтјором, био је креатор ситуације после које је Михајло Нешковић постигао погодак за црвено-беле. Ова година момку из Бачког Јарка кренула је како је само пожелети могао и навијачи црвено-белих тек могу да очекују његове још боље партије.

- У Турску смо дошли да се припремимо за све оно што нас чека на пролеће, а то нису ни мало једноставне обавезе – казао је Зукић. – У контролној утакмици са Шахтјором нисам наступио на мојој природној позицији, већ сам био нешто повученији и обављао сам улогу централног везног играча. Задовољан сам учинком екипе, показали смо да можемо да се равноправно носимо са снажним противником какав је Шахтјор.

Како се осећаш после јесење сезоне, односно да ли мислиш да си у њој играчки напредовао?

- Искрено, осећам да напредујем из дана у дан, из тренинга у тренинг и време ће показати да ли сам и колико у праву. У наредних шест месеци очекујем да то играма и практично покажем.

Да ли још увек осећаш напор после тренинга, или је најтежи део припрема био онај у Новом Саду?

- Оно најтеже одрадили смо у Новом Саду и сада смо завршили с такозваним сувим трчањем. Прешли смо много више на рад с лоптом и кроз њега, као и кроз контролне сусрете, спремамо се за првенствене утакмице.

На ком месту у тиму највише волиш да се нађеш?

- Ја јесам предњи везни, дакле онај иза шпица, јер знам да могу на тој позицији да измислим пас, или да дођем у завршницу у којој могу да постигнем гол. Наравно, тренер је тај који се пита и играћу на месту на којем то он буде одредио.

Како би оценио атмосферу у Белеку?

- Сви су расположени, осећам да једва чекамо сусрете који нам следе и прилику да се измеримо с екипама које вреде милионе. Већина од нас тек треба да направи каријере и атмосфера међу нама заиста је одлична.

Какво пролеће прижељкујеш у дресу Војводине?

- Жеља ми је да се изборимо за играње у Европи, јер мислим да смо јако близу реализацији тог циља. Уз то, сањам да будемо успешни и у Купу Србије и да на крају подигнемо победнички трофеј у њему.

Ко ће вам бити главни ривали до еветуалног остварења таквог циља?

- Највећи ривал бићемо сами себи.  Зато је јако важно да се припремимо најбоље што можемо, да стекнемо довољно снаге, јер нам фудбалско знање не мањка – уз пуно оптимизма поручио је Дејан Зукић.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести