Друловић: Представићемо Србију у Катару на најбољи начин

БЕОГРАД: Пласман на Мундијал у Катару је заиста велики резултат. Гледајући оно што је селектор Стојковић обећао када је дошао на чело репрезентације, а потом и остварио, је и фантастичан резултат за само девет месеци", рекао је тренер у стручном штабу фудбалске репрезентације Србије Лјубинко Друловић у разговору за Танјуг.
drulovic
Фото: Youtube/ SoS kanal

"Све ово што је остварено је велика ствар за цео српски фудбал, али и за Србију као земљу.

Мислим да ће Мундијал у Катару наредне године бити изузетно јак, а нама ће бити задовољство да на најбољи начин представимо нашу земљу".

У истом делу баража за Светско првенство се налазе Италија и Португал и једна од те две селекције неће играти у Катару.

Директан пласман Србије у Катар због овога још више добија на значају.

"Да тако кажем моји Португалци, где сам добар део каријере живео и играо, у баражу су извукли најтежег могућег противника. Не треба заборавити да је њихов први ривал Турска, која такође има велики квалитет, а са друге стране Италијани играју са незгодним Македонцима. Једна од великих репрезентација неће видети Катар и то ће за њих представљати огроман неуспех".

Друловић се осврнуо и на групу у којој ће Србија играти у Лиги нација.

"Добили смо вероватно најјачу групу. Шведска и Норвешка су озбиљне селекције, а ту је и Словенија која ће вероватно имати посебан мотив када буде играла против Србије. Биће свакако добре утакмице. Наш циљ у Лиги нација је прво место у групи и пласман у А дивизију овог такмичења, где су најбоље селекције са којима желимо да одмеримо снагу".

Друловић истиче да је цео план припрема за Мундијал у Катару померен због термина самог Светског првенства.

"Календар је мало другачији ове године, имамо у марту две пријатељске утакмице, потом четири утакмице Лиге нација у јуну, а онда још две у септембру и то ће бити отприлике то пред Светско првенство. Надам се да ће сви репрезентативци бити здрави и способни за ове важне утакмице".

Друловић се осврнуо и на добре резултате Црвене звезде и Партизана у Еврокуповима.

"Фантастичан резултат, изузетно је важно да поред успеха репрезентације имамо добре резултате и у клупском фудбалу. На пролеће ће им бити све теже и теже, јер долазе све квалитетнији противници. Звезда још увек чека противника у Лиги Европе, Партизан је добио противника по мери у Лиги конференција, а неко од домаћих играча би могао да се наметне селектору Стојковићу", закључио је Друловић.

EUR/RSD 117.1015
Најновије вести