И ОФК Стари град се припрема за пролећну сезону

Припреме за наставак првенства у Војвођанској лиги, север почели су и фудбалери Старог града из Бачке Паланке.
М. Ђ. Кременовић/ Екипа Старог града на првом тренингу
Фото: М. Ђ. Кременовић/ Екипа Старог града на првом тренингу

Шеф стручног штаба Марко Нештицки обавио је прву прозивку играча, на којој из оправданих разлога није било пет-шест фудбалера. Пре изласка на терен, Нештицки је у друштву својих помоћника Мирослава Павловића и Марка Комосара, изнео план припрема које ће трајати шест недеља.

- Компплетне припреме, обавићемо у Бачкој Паланци. Током припрема, одиграћемо шест контролних сусрета. Прву тест утакница је са Братством из Пригревице. Највећи број утакмица, одиграћемо на нашем терену, дакле као домаћини, јер утакмице у прва четири кола пролећног дела првенства играмо фактички у Бачкој Паланци. Под условом, да у овим утакмицама постигнемо добре резултате, покушаћемо да се укључимо у борбу за освајање другог места, које би нам омогућило учешће у доигравању за Српску лигу Војводина – јасан је шеф струке „жуто – плавих“.

Током паузе између две полусезоне, дошло је до одређених измена у играчком кадру.

- Наше редове током ове зиме, напустили су, Ђекић, Живић, Кнежевић и н голман Ђурковић. Мислим да је са одласком ове четворице фудбалера, листа одлазака закључена. Са друге стране, наши нови чланови постали су: Лађарац, који игра на позицији штопера, ранији члан Младости из Бачког Јарка и голман Танкосић, доскорашњи чувар мреже ЧСК Пиваре из Челарева. Листа долазака  је отворена, тако да очекујемо долазак два везна играча, још  једног штопера и једног крилног играча. У други деои првенства улазимо са циљем, да остваримо што бољи пласман. Бараж је свакако нешто што потајно прижељкујемо, а колико ће бити могуће видећемо. Наш превасходни циљ је да, клуб пре свега стабилизујемо, да он буде стабилан војвођански лигаш. Међутим, ако нам се укаже шанса за прелазак у виши ранг, ми ћемо покушати да је остваримо – истиче Нештицки,

Истакнимо на крају, да ће стручни штаб Старог града, у свом будућем раду сарађивати са Миланом Митровићем. Ова сарадња започета је протекле године, и она се дакле, наставља на обострано задовољство и у наредном периоду.

М. Ђ. Кременовић

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести