Михајло Нешковић: Можемо да парирамо свима у лиги

БЕЛЕК: Михајло Нешковић, 19-годишњи младић из Шида, већ годинама  фудбалску вештину изучава у Војводини.
Ј. Грлић/ Михајло Нешковић у дуелу с одбрамбеним играчем Шахтјора
Фото: Ј. Грлић/ Михајло Нешковић у дуелу с одбрамбеним играчем Шахтјора

Изданак је омладинске школе „Илија Пантелић“, а његов таленат одавно је препознат и већ неко време бори се за минутажу и место у првом тиму. У припремној утакмици са Шахтјором био је стрелац јединог гола за Вошу, који је „спаковао“ у сарадњи са још млађим, 18-годишњим Дејаном Зукићем.

- Видео сам да Зука добро контролише лопту и да сам му ја једино решење у нападу. Уз то, дефанзивци Шахтјора лицем су били окренути према нашем голу, па сам већ у старту спринта био у предности. Зукић ме је сјајно упослио и успео сам, додуше уз помоћ једног одбрамбеног играча, да савладам противничког голмана. Штета је што то вођство нисмо одбранили до краја сусрета, али сам више него задовољан начином на који смо одиграли дуел. Иако смо за супарника имали екстраквалитетну екипу и играче чија је цена много виша него наша, показали смо да и ми поседујемо завидан потенцијал. Сигуран сам да ће нам тај реми улити нову снагу и да ће нам донети још веће самопоуздање – каже Нешковић..

Имаћете још пет јаких тестова током боравка у Белеку?

- Добро је што ћемо играти с јаким ривалима, јер ће нам то бити одлична прилика да видимо где се тренутно налазимо и на чему треба да радимо. Тренирамо јако добро и видело се то и у дуелу са Шахтјором, било би лепо да подижемо ниво игре из утакмице у утакмицу и да пролеће дочекамо максимално спремни.

Пред Вошом су озбиљни изазови у другом деле сезоне?

- Прве четири утакмице у наставку првенства могле би да покажу колико су реалне наше амбиције да заиграмо у Европи. Сада смо трећи на табели, а верујем да ћемо моћи да се надмећемо с Партизаном у трци за освајање другог места. Међутим, за вратом нам дишу Чукарички, ТСЦ, Раднички из Ниша, па и Вождовац, тако да ћемо од првог пролећног сусрета с Пролетером морати да будемо фокусирани на обавезе и задатке које имамо. Мислим да имамо јак тим, стигла су нам и појачања  и велики сам оптимиста по питању реализације циља који смо пред себе поставили.Сматрам да можемо да парирамо свимривалима за излазак на евросцену.

Сада смо трећи на табели, а верујем да ћемо моћи да се надмећемо с Партизаном у трци за освајање другог места. Међутим, за вратом нам дишу Чукарички, ТСЦ, Раднички из Ниша, па и Вождовац, тако да ћемо од првог пролећног сусрета с Пролетером морати да будемо фокусирани на обавезе и задатке које имамо

Које планове си пред самог себе поставио?

- Најпре да се што боље припремим, а онда и да покушам играма да убедим тренера Лалатовића да заслужујем већу минутажу. И постигнутим головима, наравно. Знам да то неће бити лако, али сам спреман да дам све од себе како би се Војводина поново нашла у европској конкуренцији – нагласио је Михајло Нешковић.     

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести