Радован Панков у Црвеној звезди

Црвена звезда  је почела да саставља екипу за нову сезону. Оно што се раније најављивало  догодило се, из нишког Радничког у редове црвено-белих стигао је сјајни штопер Радован Панков.
Radovan Pankov u dresu Vojvodine/F. Bakic
Фото: Радован Панков док је играо за Војводину, фото: Дневник (Ф. Бакић)

Члан идеалног тима Суперлиге за тек завршено сезону потписао је уговор до 2022. године.

Незванично, клубу са Чаира ће од овог посла припасти обештећење од 300.000 евра, уз договорене проценте од његове следеће продаје.

Некадашњи фудбалер Војводина био је члан У-20 репрезентације која је 2015. године освојила Светско првенство на Новом Зеланду. Потом је 2016. из матичног клуба отишао у руски Урал. После сезоне у Русији, Панков се преселио на Кипар у АЕК Ларнаку, одакле је прошлог лета стигао у Раднички и имао добру сезону, током које је одиграо 42 утакмице и постигао пет голова.

- Испунила ми се жеља да постанем фудбалер Црвене звезде. Знам какву сам одговорност преузео облачењем црвено-белог дреса и надам се да ћу у редовима шапиона дати допринос у стварању нових успеха - рекао је Панков

Рођени Новосађанин поново ће играти у линији са Бабићем и Миланом Гајићем, са којима је тријумфовао у Новом Зеланду.

- Пре доласка сам разговарао са Бабићем, Гајићем и Мирком Иванићем, који ми је био капитен у Војводини. Са нестрпљењем ишчекујем да поново заиграмо заједно, али и да осетим добро познату подршку звездаша. Волео бих да нас бодре у што већем броју, а ми ћемо дати све од себе да у квалификацијама за Лигу шампиона поновимо прошлогодишњи успех – најавио је нови Звездин штопер.

С. Р.

EUR/RSD 117.1015
Најновије вести