Суперлига: Убедљиви Инђијци против Вождовчана

Утакмица на стадиону у Инђији протекла је у доминацији домаћих фудбалера који су убедљиво тријумфовали уз то дозволивши гостима да упуте само један шут, из којег је  Ласицкас погодио пречку. 
indjija/RHA
Фото: Дневник/ Радивој Хаџић/Радост Инђијаца

Инђија, која се грчевито бори за опстанак, овог пролећа пружа далеко боље партије него јесенас и показује сасвим ново фудбалско лице. За разлику од атрактивног фудбала са лепим потезима са почетка сезоне, сада је акценат на снази.Екипа Вождовца, која је зимус пустила тројицу играча да се преселе у Срем, осетила је на својој кожи како то изгледа када Инђији гори под ногама. Чак три примљена гола не могу да радују тренера Коковића.

Пети узастопни пораз значи и да су једини тим који овог пролећа није освајао бодове. А није да им нису потребни, позиција у плеј-офу домаћег првенства је сада угрожена.

Инђија, са друге стране, извлачи корист из добро обављеног прелазног рока. Милош Михајлов је стигао из Вождовца, а из истог тима су на позајмицу допутовали Огњен Красић (стрелац против Звезде) и Стефан Пуртић, стрелац против  Вождовчана.

Након што је Пуртић у 26. минуту донео предност домаћину, Марко Илић је још неколико пута спашавао госте из Београда. Недовољно добро, јер је у финишу сусрета капитулирао још два пута.Након погођене пречке Јустаса Ласицкаса, Вождовац је заиграо одважније, остављајући огроман простор пред својим голим. Милорад Марковић у 82. минуту и његов саиграч Небојша Бастајић три минута касније потврдили су победу домаћег тима.

Инђија је тако искористила  пораз Рада да му додатно побегне на табели.Ако настави са оваквим партијама, а да подсетимо ремизирала је за Звездом, опстанак је рална опција. 

Инђија - Вождовац 3:0 (1:0)

ИНЂИЈА: Градски стадион, гледалаца: 500, судија: Илић (Ћуприја). Стрелци: Пуртић у 26, Марковић у  83. и Бастајић у 86. минуту. Жути картони: Б.Илић, Цуцин (Инђија), а Николић, Ласицкас и Зличић (Вождовац).

ИНЂИЈА: Прековић 6, Цуцин 6,5, Михајлов 7, Јовановић 6,5, Красић 7 (Марковић 7), Бањац 6,5, Пуртић 7,5, Б. Илић 7(Бастајић 7), Чермељ 6,5, Милосављев 7 (Димитров 6), Видић 6,5.

ВОЖДОВАЦ: М. Илић 6, Цветковић 5,5, Стојчев 5, 5, Нишић 6, Зличић 5,5 (Јанковић 5,5), Ласицкас 6,5, Микић 5,5, Ступаревић 5, Живковић 5,5 (Ђорђијевски 5,5), Николић 5, Хајдин 5,5.

М. Орошић

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести