ТСК из Темерина започео припреме са 20 играча

Четвртопласирани тим Новосадске фудбалске лиге, темерински ТСК, почео је припреме за пролећну етапу, под вођством тренера Драган Ћулума, а на првом тренингу било је 20 играча. 
М. Менићанин/Никола Лазић председник ТСК-а
Фото: М. Менићанин/Никола Лазић председник ТСК-а

Темеринци желе да сачувају позицију у врху и да покушају да се преко баража домогну Војвођанске лиге југ‘, јер претходне две сезоне, у квалификацијама за виши ранг, нису успели да прескоче Први мај и Јадран.

- Неће бити великих промена у играчком кадру. Жарко Лукић (19), после годину дана проведених код нас и одличног утиска, добио је понуду српсколигаша. Пријатељски смо се растали и пожелели му срећу у даљој каријери. Отишли су још леви бек Дејан Бајић и офанзивац Балаж Пашка – каже председник Никола Лазић.

На листи новајлија су искусни голман Рашо Лугоња (Будућност), Димитрије Вејин (Војводина, Бачко Градиште), Петар Граховац, некадашњи првотимац јарачке Младости и Кабела и офанзивац Дејан Клаић (Татра).


Опоравио се Марић

Можда и највеће појачање представља повратак искусног голгетера Дарка Марића, својевремено два пута најбољег стрелца Српске лиге ‘Војводина‘. Јесенас је одиграо само 130 минута, јер му је страдала фибула десне ноге.


- Трагамо још за искусним везистом, уколико у томе успемо, заокружили причу, јер нема потребе да гомиламо кадар. Од играча из јесењег дела, остали су голман Драган Војводић, први стрелац Јово Пуповац, дефанзивци Александар Танасић и Немања Милосављевић, Милорад Косић, Лука Пантош, Огњен Клисара, Мирко Дринић... Поново ћемо имати екипу способну да се са свима ухвати у коштац.

Током зимске паузе, није било предаха за раднике, који су практично привели крају радове на изградњи терена са вештачком подлогом, поред теретане.

- Преостало је да се поставе голови, јер су подлога и заштитна ограда већ завршени. Део бетонских трибина смо преместили на помоћни терен, који је од раније регистрован за одигравање званичних утакмица. Цео комплекс је, изградњом овог терена, добио нову и лепшу  димензију, док су услови за тренинге подигнути на највиши ниво – нагласио је Никола Лазић, председник клуба.

М. Менићанин.

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести