Тумбаковић: На слатким сам мукама, али не смемо да погрешимо

СТАРА ПАЗОВА: Селектор фудбалске репрезентације Србије Љубиша Тумбаковић рекао је да ће тимска игра, а не појединац, одлучити меч против Португалије у Београду у квалификацијама за ЕУРО.
1
Фото: EPA-EFE/BORIS PEJOVIC

"Нећу рећи ништа ново ако кажем да је то тим. Тим чине појединци. Један играч може да допринесе крајњем резултату, али то није одлучујуће. Има Португал сјајне појединце, имамо и ми", рекао је Тумбаковић на конференцији за новинаре у Кући фудбала у Старој Пазови.

Он је поновио да Португалија није само Кристијано Роналдо, већ и да има много квалитетних играча.

"Гледамо резултате, статистику... То је екипа која је једну утакмицу изгубила у последњих 15, и то на Светском првенству од Уругваја. Последњи гол из игре су примили у септембру прошле године. Компактна екипа... Помињемо Роналда, али имају толико добрих играча у свим осталим линијама тима. Ако будемо желели нешто да направимо морамо да држимо концентрацију свих 90 минута".

Он је признао да је на "слатким мукама" око састава.

"Овде не сме да се погреши. Играмо мини лигу од осам утакмица, а остало је пет. Свака грешка у прављењу тима скупо кошта јер нема времена да се то поправи. Има слатких мука, треба се определити на један модел игре и држати концентрацију", навео је он, констатујући да ће тимски рад и одговорност бити пресудан фактор.

Из ФСС-а су саопштили да је продато око 41.000 карата за утакмицу, што је обрадовало Тумбаковића.

"То је сјајна прича. Били бисмо пресрећни да дође 20.000 или 25.000 људи. Један од разлога је и Роналдо, али има нечег и до нас. то је интереса. Народ жели да види Србију, новог селектора", закључио је он.

Утакмица између Србије и Португалије игра се сутра на стадиону "Рајко Митић" од 20.45.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести