Ју-Ес опен: Ђоковић у 3. колу, Зимоњић у другом

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић пласирао се у 3. коло Отвореног првенства САД у Њујорку пошто је јутрос, за нешто више од сат и по времена,

савладао Аустријанца Андреаса Хајдера-Маурера са 6:4, 6:1, 6:2.

Противник Ђоковићу у мечу за пласман у осмину финала последњег Грен слем турнира сезоне биће Италијан Андреас Сепи који је победио Теимураза Габашвилија из Русије са 3:6, 6:3, 7:6 (7-3), 6:1.

Зимоњић и Матковски стартовали победом
Ненад Зимоњић и Пољак Марћин Матковски пласирали су се у друго коло Отвореног првенства САД у тенису, у конкуренцији дублова, пошто су јутрос савладали Шпанце Пабла Карења-Бусту и Гиљерма Гарсију Лопеса са 6:3, 6:4.

Противници Зимоњићу и Матковском у наредној рунди турнира биће победници дуела у којем се Италијани Марко Чекинато и Андреас Сепи састају са израелско-новозеландскоим паром Џонатан Ерлих / Артем Ситак.

Сензацију дана, на турниру дублова, приредили су Американци Стив Џонсон и Сем Квери који су елиминисали најбољи дубл света, земљаке Мајка и Боба Брајана савладавши их са 7:6 (7-5), 5:7, 6:3.

Скоро исти подвиг начинили су Британац Доминик Ингло и Швеђанин Роберт Линдштет који су победили друге фаворите турнира, Марсела Мела из Бразила и Хрвата Ивана Додига са 7:6 (7-3), 5:7, 6:4.

Троицки и Лајовић елиминисани у дублу
Српски тенисери Виктор Троицки и Душан Лајовић елиминисани су већ у 1. колу у конкуренцији дублова на Отвореном првенству САД пошто су поражени од Луксембуржанина Жила Милера и Пакистанца Ајсама Ул-Хак Курешија у два сета - 6:2, 6:3.

Троицки је претходно на старту последњег гренд слем турнира сезоне био успешан у синглу победивши Американца Френсиса Тијафоа са 7:5, 6:4, 6:3 и у 2. колу игра против, такође Американца, Раџива Рама.

Лајовић је остао без учешћа на УС Опену у синглу пошто је поражен у 1. колу квалификација.

Типсаревић неуспешан и у дублу
Српски тенисер Јанко Типсаревић и Молдавац Раду Албот нису успели да се пласирају у 2. коло у конкуренцији дублова на Отвореном првенству САД пошто су касно вечерас поражени од Белоруса Александра Бурија и Дениса Истјомина из Узбекистана у три сета - 6:3, 3:6, 6:3.

Типсаревић је претходно на Ју-Ес опену елиминисан у 1. колу сингла поразом од Шпанца Гиљерма Гарсије-Лопеза у пет сетова (7:6, 4:6, 4:6, 6:3, 6:1).

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести