Катаи на списку за Ирце, повратак Душка Тошића

Селектор фудбалске репрезентације Србије Славољуб Муслин саопштио је

списак играча за утакмицу против Ирске на старту квалификација за Мундијал у Русији на којем се налазе најбољи играч Црвене звезде Александар Катаи и дефанзивац Бешикташа Душко Тошић, којих није било на претходном окупљању.

Такође, нова-стара имена су Стефан Митровић из Гента, Јагош Вуковић из Коњаспора, као и Александар Игњовски из Фрајбурга, док изостају Никола Максимовић из Торина и Никола Стојиљковић из Браге.
На списку су и стандардни репрезентативци Немања Матић и Александар Коларов, који ће бити уз тим, упркос томе што због суспензије немају право да играју.
 

На списку се налазе:

Голмани: Владимир Стојковић (Макаби Хаифа), Предраг Рајковић (Макаби Тел Авив), Александар Јовановић (Архус), Марко Дмитровић (Алкоркон).

Одбрана: Бранислав Ивановић (Челси), Матија Настасић (Шалке), Слободан Рајковић (Палермо), Јагош Вуковић (Коњаспор), Стефан Митровић (Гент), Антонио Рукавина (Виљареал), Александар Игњовски (Фрајбург), Филип Младеновић (Келн), Душко Тошић (Бешикташ).

Везни ред: Немања Гудељ (Ајакс), Љубомир Фејса (Бенфика), Лука Миливојевић (Олимпоијакос), Немања Максимовић (Астана), Марко Грујић (Ливерпул), Душан Тадић (Саутемптон), Филип Костић (Хамбург), Александар Катаи (Црвена звезда), Лазар Марковић (Ливерпул), Зоран Тошић (ЦСКА), Андрија Живковић (Бенфика).

Напад: Александар Митровић (Њукасл), Андрија Павловић (Копенхаген).

Утакмица између Србије и Ирске игра се 5. септембра на стадиону Црвене звезде од 20.45 сати. 

 

Муслин: Позвали смо најбоље, Љајићев проблем позиција
Селектор фудбалске репрезентације Србије Славољуб Муслин изјавио је данас да се на списку за меч са Ирском на старту квалификација за Мундијал у Русији налазе најбољи играчи које земља има.

"На списку се налазе играчи за које ја и сарадници  сматрамо да су најбоље што Србија има у овом тренутку. Играчи који 5. септембра могу да дају највише против оваквог противника као што је Република Ирска - рекао је Муслин.
У оносу на претходно окупљање нема Адема Љајића, Николе Максимовића, Немање Милуновића, а због картона неће играти Александар Коларов и Немања Матић.

Повратници на списак су Александар Катаи, Душко Тошић, Стефан Митровић, Јагош Вуковић и Александар Игњовски.
"Љајић није много играо у прве две утакмице, планирао сам да га проверим у једној новој улози у мечу са Русијом, али се повредио Код њега је мали проблем позиција, јер се ради о класичном плеју. Наравно, врата за све који сада неће бити са нама, остају отворена. Исто се односи на Николу Максимовића, који тренутно не игра у Торину, можда и промени средину.
Под упитником је први голман Владимир Стојковић, иако је на списку.

"Стојковић тренутно не брани, можда и промени клуб, зато на списку имамо четири голмана. Надам се да ће он да реши свој статус до нашег окупљања", навео је Муслин и додао да ће можда неко од тројице златних са Новог Зеланда (Марко Грујић, Немања Максимовић, Андрија Живковић), појачати младу селекцију, која 2. септембра гостује Италији.

Муслин је истакао да су Ирци "скенирани" и позвао навијаче да пруже подршку државном тиму.
"Ради се о озбиљној селекцији, верујем да су се после утакмица на ЕП сви у то уверили. Гледали смо их више пута, урадили анализу. Бићемо спремни", поручио је Муслин.

(Танјуг)

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести