ДЕБИТОВАО НА ПАРКЕТУ ПА РАЗБИО Никола Јовић коначно на терену НБА, навијачи Мајамија одушевљени (ВИДЕО)

Дозивали су навијачи Мајамија, можемо се рећи и помало љутили што тренер Ерик Сполстра не даје минуте младом српском репрезентативцу Николи Јовићу, али смо данас после дужег времена могли да видимо шта и колико он може да покаже на паркетима НБА лиге.
1
Фото: X/printscreen

И може се рећи да може да допринесе сасвим солидно, пошто је попунио све колоне у сусрету са Бруклином на гостовању које је његов тим изгубио - 97:112.

У одсуству Џимија Батлера, Тајлера Хира, Ар Џеја Хемптона и Друа Робинсона, Мајами је морао да игра у нешто скраћенијој ротацији, што је између осталог омогућило Сполстри да баци у ватру Јовића.

Једини проблем који је "правио" Николи јесте то што је брзо био "напуњен" прекршајима, због чега је морао додатно да буде обазрив, а оно што је интересантно и што су готово сви приметили јесте да га је тренер Мајамија ноћас форсирао на позицији пет, која Јовићу није баш најприорднија.

Све у свему, када се подвукла последња црта, наш млади репрезентативац убацио је један поен на овом мечу, мада није пуно ни шутирао, већ се фокусирао на друге аспекте игре. Због тога је имао и чак шест скокова уз пет асистенција, од чега се једна у контри посебно истакла и коју Американци деле на друштвеним мрежама.

Из игре је имао 0/3, а са линије пенала 1/2 за 16 и по минута проведених на терену.

Евидентно је да је Бруклин ноћас био огроман фаворит за победу уз сва одсуства на другој страни, али се Мајами никако није обрукао. Држао се гост са Флориде колико је могао и на крају је поднео частан пораз.

Домаће је до тријумфа водио Микал Бриџис са 24 поена, док је Камерон Џонсон остварио дабл-дабл убацивши 19 поена уз 10 скокова. Доријан Фини-Смит је имао 16 поена, док је Спенсер Динвиди такође попунио дабл-дабл уз 14 поена и 11 скокова.

У Мајамију је бољи од осталих био Кејлеб Мартин са 22 поена, док је Хаиме Жакез убацио 18 поена.

 

Телеграф

EUR/RSD 117.1015
Најновије вести