КК Црвена звезда: Оштећени смо у трећем мечу

БЕОГРАД: Кошаркашки клуб Црвена звезда саопштио је да је судијском експертизом утврђено да су "црвено-бели" оштећени у трећем мечу финала плеј-офа АБА лиге против Партизана.
kk crvena zvezda
Фото: KK Crvena zvezda

Партизан је трећи меч добио 70:67 и смањио на 2:1 у финалној серији.

Црвена звезда се огласила саопштењем пошто је добила резултате експертизе, коју је урадио Саша Маричић.

"Ову експертизу дајемо на увид јавности уз констатацију да је од 15 грешака које су регистроване на овој утакмици (што је много већи узорак од друге утакмице), чак 11 начињено је на штету играча Црвене звезде. Оно што смо посебно апострофирали и наводили и раније, нажалост потврдило се и током треће утакмице ове серије. Од 11 грешака у овако изједначеној утакмици која је одиграна у нерегуларним условима, у чак 7 учествовао је главни судија Матеј Болтаузер", наводи Црвена звезда у саопштењу.

Такође, као једна од највећих грешака у овој утакмици наведена је ситуација у финишу утакмице 2.22 минута пре краја утакмица где је Црвена звезда, како кажу, озбиљно оштећена недосуђеном неспортском личном грешком коју је начинио играч Партизана Кевин Пантер на капитену Црвене звезде Бранку Лазћу (што је и наведено у објашњењу "експертизе" као један од највећих пропуста на овој утакмици).

"Са жаљењем констатујемо да и у овој "експертизи" недостају бројне ситуације које смо регистровали и у којима сматрамо да смо оштећени, а које уопште нису узете у обзир нити су биле предмет ове анализе", наводи се у саопштењу Црвене звезде и додаје се да "црвено-бели" изражавају наду да ће у наставку ове серије имати коректно суђење и равноправне услове да би се борили за трофеј у регионалном такмичењу.

Четврти меч између Црвене звезде и Партизана биће одигран вечерас од 18.30 часова. Домаћин ће бити екипа Партизана.

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести