КОШАРКАШИ СРБИЈЕ СЛОМИЛИ ОТПОР ФИНСКЕ Бриљирали Митровић и Аврамовић

Кошаркашка репрезентација Србије савладала је селекцију Финске са 77:61 у хали "Александар Николић", у првом колу квалификација за Европско првенство.
FIBA
Фото: FIBA

"Орлови" су овај дуел почели са поставом коју чине Алекса Аврамовић, Алекса Раданов, Алекса Ускоковић, Балша Копривица, Вања Маринковић, Дејан Давидовац, Душан Беслаћ, Душан Ристић, Лука Митровић, Марко Гудурић, Никола Ђуришић, Огњен Добрић, Огњен Јарамаз, Урош Трифуновић и Филип Петрушев.

После прве четвртине резултат је 20:17 за Финску, која је боље отворила дуел и била близу двоцифреног вођства. Након тога, наша селекција се тргла серијом тројки, али није имала концентрацију да боље затвори уводну деоницу.

Прилику да се упише у стрелце искористио је и бивши првотимац Војводине Душан Беслаћ, који је погодио оба слободна бацања. Унео је дефанзивну енергију и био један од покретача Србије, која је на крилима сјајног Луке Митровића и његових бравура у рекету држала контролу.

Захваљујући томе, на полувреме је отишла са предношћу од 36:34.

Није се очекивало да би након тога Финска могла да ухвати налет, који је потрајао. Изабраници Ласија Туовија повели су девет разлике, да би "орлови" експресно узвратили и преко Алексе Аврамовића поравнали резултат. Наставио је Аврамовић у истом ритму и када му се придружио Филип Петрушев, Србија је последњих 10 минута чекала са плус седам.

Екипа Светислава Пешића је до краја мирно решила сусрет у своју корист и уписала прву победу у квалификацијама.

Најефикаснији код Србије били су Митривић са 19 и Аврамовић са 18 поена. Госте је предводио Јантунен са 11 поена.

У наредном колу, наша селекција гостује Грузији. Тај дуел на програму је у понедељак од 18 часова.

В. М. Петровић

EUR/RSD 117.0912
Најновије вести