КУП СРБИЈЕ: Партизан први финалиста Купа Србије

Одбојкаши Партизана први су финалисти завршног турнира Купа Србије, пошто су данас у Новом Саду победили Раднички из Крагујевца са 3:0.

Партизан - Раднички 3:0 (25:23, 25:18, 25:17)

НОВИ САД: Мала сала СПЦ Војводина, гледалаца 300, судије: Градински (Београд), Поповић (Сремски Карловци).

ПАРТИЗАН: Буша, Ивковић, Лопар 7, Костић, Мрдак 14, Мајсторовић 15, Рајковић (л), Јокановић, Величковић, П. Николић 5, М. Николић 12, Поповић.

РАДНИЧКИ: Анђелић, Добановачки 1, Гоић 3, Протић (л1), Перовић 7, Вуловић 9, Рајковић, Илић, Премовић 7, Пантовић (л2), Дачовић 13, Стојановић.

Одбојкаши Партизана оправдали су улогу фаворита у полуфиналном сусрету са крагујевачким Радничким и прошли у финале Купа Србије. Црно-бели, тренутни лидери у нашем шампионату, одиграли су таман толико колико је било потребно за максималну победу и очекивани пласман у меч за трофеј.

Крагујевчани су одиграли меч у складу са својим могућностима и били конкурентни само у првом сету, док је у наставку сусрета искочио појединачни квалитет Београђана. У завршници првог сета Шумадинцима су се осветиле грешке. Коректор Петар Премовић најпре је погрешио у нападу, а онда је направио сервис грешку на сет лопти ривала.

Расположени трио црно-белих Николић-Мрдак-Мајсторовић, уз одлично вођство техничара Костића био је заслужан за лагано добијена наредна два сета.
М. Р.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести