ЛШ: Барса поново фантастична, моћан и Бајерн

У уторак су одигране утакмице петог, претпоследњег кола Лиге шампиона у групама Е, Ф, Г и Х.

Барселона је уништила Рому - 6:1, Бајерн је прегазио Олимпијакос - 4:0, а убедљиви су били и премијерлигаши Арсенал код куће против загребачког Динама 3:0 и Челси против Макабија у Тел Авиву - 4:0.

Уочи петог кола три екипе су биле обезбедиле пласман у осмину финала Лиге шампиона: Реал Мадрид (Група А), Манчестер сити (Група Д) и Зенит (Група Х). Данас су им се прикључили Барселона (Група Е) и Бајерн (Група Ф).

Шампион Европе, са Месијем у стартној постави после два месеца, је плесао по трави "Ноу Кампа" иако се и пре меча знало да сигурно пролази даље због ремија БАТЕ Борисова и Леверкузена, који су играли раније данас. Меси и Суарез су дали по два гола, а обојица су имала по једно ремек дело.

У другом мечу Групе Е белоруски првак је повео против Бајера већ у другом минуту преко Гордејчука, после велике грешке голмана Лена. Гости су све време били знатно бољи и заслужено су изједначили средином другог полувремена поготком Мехмедија, који је очигледно имао намеру да центира а не да шутира не гол. Ипак, на неки начин правда је задовољена. За БАТЕ су цео меч одиграли Немања Милуновић и Филип Младеновић, док га је Александар Јевтић преседео на клупи.

Барса је у осмини финала, а ко ће с њом сазнаће се после последњег кола, јер све три екипе имају шансу.

И Бајерн је вечерас обезбедио пролеће у Лиги шампиона. После 20 минута игре водио је 3:0 против Олимпијакоса, а у наставку је, иако већи део другог полувремена без искљученог Бадштубера, стигао је и до 4:0. Арсенал није имао проблема са "модрима" из Загреба, који су се овим поразом опростили од даљег такмичења. О другом путнику у осмину финала из Групе Ф одлучиће Олимпијакос и Арсенал у међусобном дуелу у Пиреју.

Тим Жозеа Муриња је теже него што резултат говори победио у Тел Авиву екипу Славише Јокановића. На крају, Рајковић је из мреже вадио лопту четири пута. Макаби је био ослабљен већ у 41. минуту искључењем Бен Хаима. У другој утакмици Групе Г Динамо из Кијева је начинио изненађење победом у Порту, чиме је закувао ситуацију на табели. Енглески и португалски представник имају по десет бодова, а украјински осам уочи последњег кола у коме Динамо има зицер против Макабија, а Челси и Порто играју у Лондону.

Зенит је немилосрдан. Иако је још раније обезбедио улазак међу 16 најбољих у Европи, није имао милости према "слепим мишевима", па их је савладао головима Шатова и Дзјубе - 2:0. Тако после пет кола има максималних 15 бодова. Валенсијина судина остала је неизвесна, нарочито после сензационалног тријумфа Гента у Лиону (2:1) голом у 95. минуту.

У последњем колу Валенсија дочекује отписани Лион, док Генту, који има бод више од "слепих мишева", у госте долази Зенит. Белгијанци су од Шпанаца бољи и у међусобном дуелу.

ГРУПА Е:
БАТЕ Борисов - Леверкузен 1:1 (1:0)
/Гордејчук 2 - Мехмеди 68/
Барселона - Рома 6:1 (3:0)
/Суарез 15, 44, Меси 18, 60, Пике 56, Адријано 77 - Џеко 90+1/
Табела: Барселона 13, Леверкузен 5, Рома 5, БАТЕ Борисов 4.

ГРУПА Ф:
Бајерн - Олимпијакос 4:0 (3:0)
/Коста 8, Левандовски 16, Милер 20, Коман 70/
Арсенал - Динамо Загреб 3:0 (2:0)
/Озил 29, Санчез 33, 69/
Табела: Бајерн 12, Олимпијакос 9, Арсенал 6, Динамо Загреб 3.

ГРУПА Г:
Порто - Динамо Кијев 0:2 (0:1)
/Јармоленко пенал 35, Гонзалез 64/
Макаби Тел Авив - Челси 0:4 (0:1)
/Кејхил 21, Вилијан 73, Оскар 77, 90+1 Зума/
Табела: Челси 10, Порто 10, Динамо Кијев 8, Макаби Тел Авив 0.

ГРУПА Х:
Зенит - Валенсија 2:0 (1:0)
/Шатов 15, Дзјуба 74/
Лион - Гент 1:2 (1:1)
/Фери 7 - Миличевић 32, Кулибали 90+5/
Табела: Зенит 15, Гент 7, Валенсија 6, Лион 1.

Курир

 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести