Наш предлог: Ливерпул на Олд Трафорду

После кратке паузе због божићних и новогодишњих празника настављена су фудбалска првенства Шпаније, Италије, Француске и Холандије. Енглези и нису се одмарали,

они су  по обичају играли готово свакодневно у време празника, а од „велике петорке“ једино су још су само Немци на одмору, међутим и они ће се већ следеће недеље прикључити  водећим европским фудбалским земљама и наставти такмичење. 

Дерби круга игра се на Олд Трафорду, где Манчестер јунајтед дочекује Ливерпул. Ривалсто два тима је велико, два града су удаљена један од другог четрдесетак километара, а  доласком Жозеа Муриња на клупу „ ђавола“ и  Јиргена Клопа на место тренера код „редса“ ривалитет је још изражајнији.
- Ухавтили смо форму, у последњим мечевима играли смо одлично. Хвали се менаyер Манчесатер јунајтеда Жозе Мурињо. – Меч са Ливерпулом је можда и кључан за првенство, ако победимо можемо се укључити и у борбу за титулу.

Ливерпул није блистао у мечу са Плимутом у ФА купу, али у првенству „редси“ играју добро.
-  Биће то велики меч – тврди Јирген Клоп. – Улог је огроман, са победом ми настављамо трку са Челсијем, а уједно и отписујемо Јунајтед. У сваком случају биће то сјајан окршај, и надам се сјајном фудбалу.  Занимљиво је и у Италији, где Торино дочекује екипу Милана. Још прошлое сезоне Синиша Михајловић је седео на клупи „ миланеза“,а сада предводи “бикове”.

- Професионалац сам , сада сам тренер Торина и тако размишљам – каже Синиша Михајловић. - Свака част Милану, али бодови остају у Торину. Наш циљ у овој сезони је Европа, а да би стигли до циља  код куће морамо да побеђујемо.
У табору Милана јесен је била турбулентна, али „росо – нери“ су изгледа стабилизовали форму.
-  Фортуна се мало поиграла с нама и Торинезима. У само четири дана два пута се састајемо. Истина, Куп утакмицу смо одиграли у Милану, сада је „реванш“ у Торину – објашњава Винћенцо Монтела тренер Милана. – Биће напорно за играче, ни време није наклоњено, али се надам да ћемо из двомеча изаћи као победници. 

Г. К.

Сигурно Реално  Изненађење
Селта – Алавеш  1 (1,70)
Свонси – Арсенал  2 (1.50)
Лестер – Челси  2 (1,60)
Интер – Кјево  1 (1,50)
Фиорентина – Јувентус  2 (1,80)
Валенсија – Еспањол  1 (1,90)
Севиља – Реал  2 (2,00)
Евертон – Манчестер сити  2 (1,80)
Лацио – Аталанта  1 (1,95)
Удинезе – Рома  2 (1,80)
Легањес – Атлетик  Х (3,50)
Депортиво – Виљареал  Х (3,10)
Вест Хем – Кристал Палас  1 (2,20)
Манчестер јунајтед – Ливерпул  Х (3,50)
Торино – Милан  1 (2,40)

 

 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести