УМОР СТИГАО ЦРВЕНО-БЕЛЕ: Одбојкаши Војводине поражени у Суботици, Спартак експресно до победе у покрајинском дербију

Одбојкаши Војводине доживели су убедљив пораз у Суботици где их је у 19. колу Суперлиге експресно надиграо Спартак који је до тријумфа дошао само за сат и 10 минута – 3:0 (25:15, 25:17, 25:19).
odbojka
Фото: Вељко Машуловић против блока Воше Фото: Ф. Бакић

Само пет дана након освојеног Купа Србије, Новосађани нису могли да пруже довољно добру партију у војвођанском дербију како би се у првенству вратили на победнички колосек пошто им је низ од шест тријумфа у другом делу сезоне прекинуо Карађорђе.

Чету Марка Наранчића је очигледно сустигао умор, док су „голубови“ били и те како мотивисани за реванш црвено–белима који су им у првом делу сезоне нанели пораз максималним резултатом. Новосађани су сада на скору 13-6, а Суботичани 11-8.

Ништа није полазило за руком Војводини, док су „голубови“ играли на високом нивоу, користећи сваку прилику која им се указала. Добро су сервирали, уздрмали пријем црвено–белих и разноврсним нападом повећавали предност. Наранчић је пробао да променом дијагонале, када су се на терену нашли Кисић и Копитић, пронађе боља решења, али ни то није уродило плодом.

Спартак се одлично бранио, блок је увек био на правом месту и врло брзо је стигао до сет лопте, уз двоцифрену разлику – 24:14 и прву је искористио Павловић за 1:0.

Суботичани су играли у налету, нису „спуштали гас“ и одржавали су осетнију разлику (18:10). Елезовић и Кокеза су унели мало потребне енергије у Вошине редове, али то није било довољно ни да се смањи заостатак, а камоли припрети „голубовима“ који су се нашли на корак од важне победе – 2:0.

Разбудила се Војводина у трећем сету и први пут повела на утакмици (4:3) а после 6:3 реаговао је тајм–аутом тренер домаћина Рашко Јовановић. Уследио је низ Спартака од пет поена и преокрет, па је на семафору брзо освануло 14:11 у његову корист. Одлично су домаћи одрадили посао до краја, не испуштајући предност и лакше него што се очекивало остварили коначан тријумф од 3:0.

У следећем колу Војводина дочекује крагујевачки Раднички, а Спартак иде у Пожаревац на гостовање Младом раднику.


Спартак (С) – Војводина 3:0 (25:15, 25:17, 25:19)

СУБОТИЦА: Дудова шума, гледалаца: 400, судије: Цветковић, Баланџић (Београд).

СПАРТАК (С): Машуловић 21, Јунгић 6, Тончић, Пеић (либеро), Лечић, Вуликић 3, Џексон, Шувачки, Себек (либеро), Павловић 4, Џаспер 15, Тешовић, Тумбас, Дулић 2.

ВОЈВОДИНА: Ђогић (либеро), Бајандић 7, Милановић, Негић (либеро), Рудић 4, Елезовић 3, Убипарип 4, Станковић 14, Кокеза, Кулпинац, Кисић, Дакић, Савовски 2, Копитић 3.


 

К. Б. 

Standings provided by Sofascore
EUR/RSD 117.1117
Најновије вести