Одговор УО ФК Војводина на прозивку бивше управе

У уторак се у појединим медијима појавило саопштење некадашње управе ФК Војводина, изабране 11. маја ове године. У том саопштењу, између осталог, прозвани су актуелни чланови Управног одбора новосадског суперлигаша

да су из Европе елиминисани од “просечног Треничина”, да су у 11. колу одустали од трке за титулом и да су у четвртфиналу испали из Купа Србије. Уз ове прозивке, чланови бивше управе изнели су још пуно “прљавог веша”. Огласио и актуелни УО ФК Војводина са “одговором лицима с криминалним досијеима”. Одговор преносимо у целини:

“Зоран Павловић – ухапшен због малверзација приликом трговине фудбалера Филипа Костића у Гронингем. Човек који је хтео да приватизује ФК Војводина са њеним парама и човек кога је садашња Управа спречила у намери да заради неколико милиона еура од процената фудбалера које је сам себи преписао на конто менаyерске провизије износа од 168.000 еура.

Драгослав Вуковић – више пута хапшен због кривичних прекршаја у привреди. Човек који је за уложених 300.000 еура хтео да заради 2 милиона и 300.000 еура (за поменути износ откупио 50 одсто економских права на играча Сергеја Милинковић-Савића и за то добио меницу коју је противзаконито испунио на 2 милиона и 300.000 еура и за тај износ је ФК Војводина и даље у блокади).

Радисав Рабреновић – једини забележени случај у српском и југословенском фудбалу у којем је један фудбалски судија избачен из матичне организације због примања мита и намештања резултата фудбалске утакмице. Човек који је својим потписима обезбедио Павловићу, Вуковићу и осталим члановима бившег руководства да отимају и краду од ФК Војводина.

Милан Чабрић – хапшен због посредовања у намештању фудбалских утакмица. Широм Србије познат као човек који је злоупотребљавао службени положај у ФК Војводина и варајући друге клубове продавао опрему ФК Војводина, обезбеђујући себи зараду. И дан данас ФК Војводина има проблем да објасни другим фудбалским клубовима да нема везе како са поменутим господином, тако и са Школама фудбала које је основао Чабрић, а које носе име нашег Клуба. ФК Војводина се овим путем извињава својим навијачима и целокупној српској фудбалској јавности ако се неко осећа осрамоћеним што је овим лицима онемогућено даље деградирање и финансијско исцрпљивање Клуба.

Извињавамо се што ова Управа, за разлику од претходне, нема проценте ни од једног фудбалера. Такође, извињавамо се што је ова Управа вратила више од 2 милиона еура дуга, од којих неки датирају и из 2007.године и што није додатно задужила Клуб ни по ком основу. Извињавамо се што се у нормалној фудбалској Србији, којој поменута лица не припадају ни по ком основу, говори са поштовањем и уважавањем о нашем Клубу. Извињавамо се што градимо спортска пријатељства са свим клубовима у земљи, како са Новим Пазаром, Чукаричким, тако и са Партизаном, Црвеном звездом и свим осталим члановима српске фудбалске породице.

Извињавамо се што нисмо директном конкуренту продали три најбоља играча и тренера, као што су поменута лица урадила. Извињавамо се што правимо и тражимо пријатеље, а не саучеснике за криминалне радње. Извињавамо се што смо натерани да одемо у УППР, баш због менице бившег потпредседника Клуба, којим смо сачували Клубу 2 милиона еура. Извињавамо се што ни после шест месеци не можемо да очистимо све „репове“ које су нам бивши оставили. Такође се извињавамо својим навијачима што смо поднели кривичне пријаве против поменутих лица и што ће морати пред државним органима да објашњавају своје поступке.

Извињавамо се и што је, гле чуда, баш јуче постала пуноснажна пресуда којом се доказује све оно што смо причали још од марта ове године. Наиме, суд је донео пресуду да је једина легална и легитимна Скупштина Клуба она која је одржана 16. маја. Скупштина, или боље речено, скуп грађана коју су лица са криминалним досијеима организовали 11. маја и притом исту „бранили“ са унајмљеним батинашима, одлази у историју као неуспели покушај крађе Клуба од свих њених чланова.

Извињавамо се и што је тужилаштво одбацило кривичне пријаве, које је Драгослав Вуковић поднео против ФК Војводина и председника Управног одбора ФК Војводина због сумњи у трансфер Сергеја Милинковић-Савића у Генк, као неосноване.Извињавамо се својим навијачима и српској јавности што нисмо као они и што никад нећемо бити, ако неко уопште и може да то пожели.ФК Војводина никад неће бити ничија филијала “, каже се у одговору актуелне управе ФК Војводина.

 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести