СТОНОТЕНИСЕРКЕ НОВОГ САДА БЕЗ ПРЕОКРЕТА Етивал бољи у мајсторици

После велике борбе ипак пораз.
Ф. Бакић
Фото: Ф. Бакић

Стонотенисерке Новог Сада изгубиле су са 3:2 од Етивала у четвртфиналу Лиге шампиона. Анета Максути донела је два поена Новосађанима, Тијана Јокић је изгубила два пута, а Река Бежек Једном. Окршај је обележила велика борба два састава, а два најзанимљивија сусрета били су четврти и пети, у којем је прво Максути одмерила снаге са фаворизованом Жени Шао, да би у мајсторици Тијана Јокић играла против Марије Мигот.

Одмах је Кинескиња ставила до знања ривалки да јој неће бити нимало лако да дође до изједначења, већ је агресивном игром ставила притисак на Анету и није јој дозволила да се размаше. Колико год стонотенисерка Новог Сада била талентована, ипак су искуство и вештина биле на страни Кинескиње, која је после вођства од 4:1 врло брзо дошла до 9:4 и потом закључила први сет.

Наставак игре донео је другачију Максути, иако се то није моментално видело. Жени Шао је уверљиво почела и други сет и када је повела 4:1 чинило се да је на путу да још једном без проблема приведе сет крају. Међутим, није се дала Максути. Комбинацијом агресивне игре и грешака ривалке дошла је брзо до прикључка и умногоме закомпликовала дуел. Била је то само најава још боље партије Максути, која је из поена у поен подизала ниво игре. На крају је дошла до поравнања у сетовима, а онда наредна два решила у своју корист са 11:4 и 11:7.

У одлучујућем дуелу, Тијана Јокић је поражена од Марије Мигот са 3:1 и то након преокрета. Јокићева је први сет добила са 11:9, да би потом изгубила са 12:10, 11:9 и поново 12:10. Резултат сведочи да је у питању била велика борба, али да стонотенисерка Новог Сада на крају није имала снаге да забележи одлучујући тријумф.

В. М. П.

EUR/RSD 117.1309
Најновије вести