Реал стигао до 11. евро-круне

Фудбалери Реала богатији су за још једну, већ 11. по реду европску круну. У финалу Лиге шампиона, у врућем амбијенту на стадиону Сан Сиро у Милану, изабраници Зинедина Зидана

 су након велике борбе и пенала бацили на плећа градског ривала - Атлетико. Није највећа утакмица европског клупског фудбала у сезони донела претерано квалитетан фудбал, али узбуђења је било на претек. Судар два различита схватања игре представљао је силно тактичко надмудривање, у којем превагу није однела креација и индивидуални квалитет (Реал), у односу на челичну одбрану и максималмну дисциплину (Атлетико). Пресудили су једанаестерци, који су и у трећем финалу „јорганyије“ оставили без трофеја.

Јуче су играчи и навијачи Реала на улицама Мадрида прославили нови успех, поздрављајући победнички трофеј који је поново допутовао у главни град Шпаније.
- Толико тога смо урадили, да би били на победничком постољу. Поносан сам на све своје играче. Урадили смо велики посао, изузетно сам срећан. Уживам у овом великом успеху – истакао је Зидан, који је постао први француски тренер са освојеном ЛШ, а  седма личност у свету фудбала која се и као играч и као тренер окитила вредним пехаром.

Серхио Рамос је постао специјалиста за голове у финалима Лиге шампиона. Капитен Реала погодио је пре две године у Лисабону, а и у Милану је донео вођство свом тиму у 15 минуту, истина, чини се, из офсајд позиције.
- Ово је награда за наш велики труд и предан рад. Знали смо да је ово јединствена прилика да створимо историју и после сезоне с много успона и падова ово је награда - напоменуо је Рамос.

Висок морал Симеонова чета демонстрирала је у наставку сусрета који је донео бољу игру. Гризман је с беле тачке на почетку другог полувремена погодио пречку, а „yокер“ је био резервиста Караско, који је у финишу лепим голом одвео меч у продужетке.
- Нико се неће сећати пораженог у финалу. Неуспех је изгубити два финала Лиге шампиона у две године. Сад једино можемо да одемо кућама и да видамо наше ране. Победник је увек најбољи тим у такмичењу. А свако ће вам рећи да је једини начин да победите у будућности да наставите да покушавате. Ми ћемо то урадити. Зато поручујем нашим навијачима да морамо опет да пробамо. Морамо да размислимо шта и како даље. Сад је време да оплакујемо овај пораз - видно разочаран, прозборио је темпераментни тренер Атлетика.

Хуанфран је промашио пенал у четвртој серији, погодио је стативу, а онда је лопту узео ровити Кристијано Роналдо, који се није видео на терену, и рутински реализовао пенал.
- Пресрећни смо. Финала су увек компликована, али је моја екипа била јако добра и поднела је огромну жртву. Били смо импресивни. Знао сам да ћу извести последњи пенал, био сам самоуверен. Ову титулу желим да посветим свим Мадридистима – констатовао је Роналдо, који је по трећи пут у каријери освојио ЛШ, а изједначио је и лични рекорд постигавши 17. гол у овом циклусу.

Занимљво је било виђење финала из угла одличног Герета Бејла.
-  Атлетико је одиграо сјајну утакмицу и, без обзира што је реч о великом ривалу, морам да признам да ми је мало жао његових играча. Финале је финале.и морали смо да победимо. Играли смо јако и сада је време да прославимо освајање трофеја - констатовао је Велшанин.

З. Рангелов

 

Реал М. – Атлетико М. 1:1 (1:0) пеналима 5:3

МИЛАНО: Стадион Сан Сиро, гледалаца: 71.500.  Судија: Марк Клатенбург (Енглеска). Стрелци: Рамос у 15. минуту за Реал, а Караско у 79. за Атлетико. Жути картони: Навас, Касемиро, Данило, Пепе (Реал), а Торес, Годин (Атлетико)
Стрелци из пенала: Васкез, Марсело, Бејл, Рамос, Роналдо (Реал), а Гризман, Габи, Саул (Атлетико).
РЕАЛ: Навас, Карвахал (од 52. Данило), Пепе, Рамос, Марсело, Крос (од 71. Иско), Модрић, Каземиро, Бејл, Бензема од (од 75. Васкез), Роналдо.
АТЛЕТИКО: Облак, Хуанфран, Савић, Годин, Филипе Луис (од 109. Ернандез), Коке (од 116. Парти), Габи, Саул, А. Фернандез (од 46. Караска), Торес, Гризман.
 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести