ЕВРОПСКО ПРВЕНСТВО: Данска и Шведска у полуфиналу, чекају ривале

Рукометаши Данске победили су Норвешку са 29:23 (18:11), изборили су пласман у полуфинале шампионата Европе, заједно са селекцијом Шведске.
s
Фото: Duel Švedske i Portugalije, foto: Tanjug (Christian Charisius/dpa via AP)

Данска је обезбедила пол позицију уочи последњег кола групне фазе, а Шведска ће у полуфинале са коте два.

У последњем колу које је на програму 23. јануара, снаге ће одмерити Холандија и Португалија, Словенија и Данска, односно Норвешка и Шведска. Словенији је потреба позитиван резултат против Данске, уз пораз Португалије, да би стигла до борбе за пето место.

Данци су водили све време у дуелу са Норвежанима, тако да се питање победника није постављало ниједног тренутка. Данска је од старта офанзивно ломила Норвежане и после 20-ак минута игре имала 15:8. Тих +7 се одржало до краја полувремена, а почетком другог дела је Норвешка кренула на све или ништа. Имала је десетак добрих минута, али је Данска сваки налет одбила и на крају рутински тријумфовала.

Рукометаши Шведске брзо су заборавили пораз од Данске у другом колу главне рунде шампионата Европе. Швеђани су славили против Португалије са 40:33 (19:15). Шведска је против Португалије одиграла на високом нивоу од почетка до краја. Добила је прво полувреме са 19:15, после десетак минута игре у наставку, водила је са 25:19, недуго затим имала је и седам голова више – 30:23 и било је јасно да је потребно чудо, па да остане без победе.

Рукометаши Словеније уписали су тријумф над Холандијом резултатом 37:34 (19:13) у мечу трећег кола друге фазе Европског првенства у Немачкој. "Змајчеки" су меч добили, практично, у првом полувремену у ком су стекли седам голова разлике. У финишу другог дела су Холанђани стигли до два гола заостатка, али више од тога нису могли, пошто су Словенци одбили сваки налет. Меч је обележио и рукометаш Холандије, Верштајнен са чак 15 постигнутих погодака. Победнички тим су предводили Чехте, Хорзен и Маргуц са по шест голова.

Standings provided by Sofascore
EUR/RSD 117.1117
Најновије вести