СЕХА: Спартак дебитује у Белорусији

Вечерашњом утакмицом у белоруском Бресту између рукометаша Мешкова и суботичког Спартак Војпута отвара се пета сезона регионалне СЕХА Гаспром лиге.

И ове године регионална лига има десет клубова, а први пут надметаће се српски и македонски вицешампиони Спартак Војпут и Макс из Струмице, а титулу брани МВК Веспрем.

Рукометаши Спартак Војпута јуче су стигли у Брест, а с каквим амбицијама и очекивањима улазе у ново такмичење пренео је њихов учитељ Бранислав Зељковић.

- Свесни смо у какву лигу улазимо и не заносимо се са размишљањима о неким великим резултатима. У лиги од десет екипа осам су играчки квалитетнији од нас. Без обзира на то, у те утакмице не улазимо да их унапред изгубимо. Наш основни задатак је да покажемо дисциплину, одговорност у игри, изузетно залагање, а какав ће на крају бити резултат, видећемо. Битно је да остваримо повољн резултат с екипама нама равним, Струмицом, Борцем, Војводином, која је прошле године била квалитетнија од нас, видећемо где смо ове. Даћемо све од себе да на свом терену узмемо бодове Нексеу из Нашица. Све остале екипе су квалитетније од нас, а против њих успех ће бити само да се не обрукамо - рекао је Зељковић.

Суботичани у ново такмичење крећу са три гостовања, вечерас у Мешкову, па у Прешову 5. септембра и четири дана касније у Новом Саду.

- Не оптерећујемо се резултатима, па самим тим и што имамо три гостовања на почетку. Исто тако бићемо три пута домаћини. Окренути смо Мешкову, екипи која је прошле године доказала свој квалитет, а ове је још боље селекторана. Даћемо све од себе, а колико ће то бити довољно видећемо - нагласио је Бранислав Зељковић.

Ј. Галић

ЕХФ куп

Поред регионалне лиге, Спартак игра и у ЕХФ купу.
- Средином септембра добићемо име ривала у ЕХФ купу, а оно се тражи између белгијског и турског представника. Имајући у виду квалитет рукомета у те три земље, наша екипа има шансе за пролазак у следећи круг, али је незахвално да дајемо прогнозе - сматра Зељковић.
 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести