СЛ 2015: Генерална проба за Италијане

Одбојкаши Србије потврдили су улогу фаворита у првом мечу против Аустралије у Новом Саду, уписали победу и битне бодове, а данас их очекује поновни сусрет са истим ривалом

у оквиру четвртог викенда Светске лиге. Победа од 3:0 у Новом Саду добра је увертира за данашњи дуел, а евентуални тријумф у другом мечу био би сјајна генерална проба пред идући викенд када Грбићеви изабраници дочекују Италијане.

Одиграла је добро Аустралија први меч и добро намучила наше момке, али је имала снаге само за два неизвесна сета, у којим је имала шанси чак и да избегне максимални пораз. Добар приступ утакмици и боља игра у завршницама донела је Србији бодове, а сви се надају да би слично могло и морало да буде данас у београдској хали Пионир. Урош Ковачевић, млађи од репрезентативне браће, одиграо је одличан меч, посебно у завршницама првог и трећег сета, а све после двонедељне паузе због повреде трбушног мишића.

-Кад се победи са 3:0 сви мисле да је било лако. Аустралија је сјајна екипа која зна да игра, што потврђује резултат два сета одиграна на разлику. У Спенсу смо преломили утакмицу у кључним тренуцима, пре свега захваљујући сјајној новосадској публици и надам се да ће тако бити и у Пиониру. Очекујем нову победу, пробаћемо да поново буде 3:0 и да што спремнији и са две везане победе против Аустралије дочекамо Италијане у мечевима који нам много значе у борби за друго место у групи – рекао је Урош Ковачевић.

Уз Ковачевића, одличан је био и други примач сервиса Марко Ивовић.
-Видело се у првој утакмици да смо квалитетнији од Аустралије, али мислим да се наша испражњеност из дуела с Бразилом видела на старту утакмице.

Играли смо готово све време у егалу, али смо одлучујуће лопте боље решили и победили. Потребна нам је победа и у данашњем мечу, пре свега треба да задржимо концентрацију и да у битним тренуцима будемо на висини задатка. Пробаћемо да од старта будемо конкретни и да не дозволимо себи луксуз да у завршници сета одлучујемо коме ће припасти, јер у таквим ситуацијама и ривал може да буде успешнији. Потребно је да потврдимо да смо бољи, да одиграмо целу утакмицу као трећи сет у Новом Саду – сматра Ивовић.

М. Ристић

А група

Србија – Аустралија 3:0
Италија – Бразил
Данас
Србија – Аустралија (20)
Сутра
Италија – Бразил (20)

1. Бразил

6

5

1

17:9

14

2. Италија

6

4

2

13:10

11

3. Србија

7

3

4

16:15

11

4. Аустралија

7

1

6

6:18

3

Б група
Русија - Пољска
Иран – САД
Данас
Русија – Пољска (17)
Сутра
Иран – САД (18.30)

1. САД

6

6

0

18:6

17

2. Пољска

6

4

2

11;13

11

3. Иран

6

2

4

11:13

7

4. Русија

6

0

6

4:18

1

 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести