Е-ОН КУП У БУДИМПЕШТИ Ватерполисти Србије изгубили од Шпаније

БУДИМПЕШТA: Ватерполисти Србије поражени су данас од селекције Шпаније са 13:14 (3:3, 4:5, 4:2, 2:4) на Е-ОН купу у Будимпешти.
vaterpolo pix
Фото: Pixabay.com

Србија је турнир завршила победама против Румуније 15:5 и Мађарске на петерце 16:14, поразом од Немаца 11:9 и Шпаније 14:13. Са укупно пет бодова је освојила четврто место иза Шпаније, Мађарске и Немачке.

Нијансе су недостајале Србији до бољег резултата против Шпаније. Оба састава, некомплетни, у односу на оно што их чека на ЕП у Загребу, приказали су игру, адекватну тренутку припрема. Свака је имала своје моменте. У првој четвртини центри Србије, посебно Убовић су најавили своје вече. Три пута је Шпанија успевала да анулира минималну предност српског састава.

Шпанци су моћно деловали у других осам минута, са три гола са играчем више и реализованим петерцем. Мандић је тада заблистао сјајном шраубом са шест-седам метара. Боља игра је донела предност Шпанији 8:5. Србија се није предавала, Страхиња Рашовић и Драшовић из петерца су вратили меч у неизвесност. Са добром игром српски ватерполисти су наставили и у трећем делу. Лука Гладовић је изјендачио, Убовић са играчем више ставио тачку на серију 4:0 и вођство 9:8.  

За 10:9 још једна мајсторија Мандића да би после изједначења, Гладовић је сјајно асистирао Јакшићу за минималну предност пред последњи део 11:10. Шпанци су тада на поклон добили петерац али је Мишовић добио дуел са Лрумбеом.

Тада је на сцену ступио Фелипе Пероне. Брзо је Шпанија захваљујући његовим асистенцијама и головима одмакла на 13:11. Мандићев трећи гол је најавио драму, Убовић све додатно закувао 76 секунди пре краја изједначењем. У наредном нападу Ларумбе скоро при истеку напада из даљине савладао Мишовића. Српски напад за изједначење није успео. Досуђен је контра фаул Убовићу тачно 32 секунде пре краја и није било проблема за Шпанце да сачувају лопту и победу.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести