Вечите ривалке играју у граду на Бегеју

У Градској кући у Зрењанину, градоначелник Чедомир Јањић примио је Дарка Карана, председника Кошаркашког савеза Војводине, као и Наташу и Вукашина Ковачевића,

испред фондације “Наташа Ковачевић”. Циљ пријема био је развој женске кошарке у Србији и њена популаризација кроз пројекат “Кошарка као школа живота”, у оквиру које је планирано да даме Партизана и Црвене звезде одиграју утакмицу у граду на Бегеју.

- Велика ми је част што сам имао прилику да упознам Наташу Ковачевић и да разменимо неке утиске. Локална самоуправа у нашем граду издваја не мала средства за функционисање спорта и важно нам је да Зрењанин има што више клубова у савезном рангу такмичења. Веома битно нам је и то да у сваком насељеном месту, у сваком кутку града, имамо неки спортски колектив који ће анимирати клинце и на тај начин желимо да их склањамо са улице. Сјајна је идеја да вечити ривали Партизан и Црвена звезда играју у Зрењанину и наравно да сам прихватио идеју да наш град буде домаћин утакмице дама из наших најпопуларнијих клубова и да младе суграђанке на делу виде тренутно најбоље кошаркашице у Србији.

Састанку су присуствовали и генерални секретар Спортског савеза града Зрењанина Сима Салапура и представник Женског кошаркашког клуба „Пролетер 023” Душан Маринков. Уједно је и најављено одигравање ревијалне утакмице женских сениорских екипа  Партизана и Црвене звезде  у Новој хали спортова, 2. новембра.

- Захваљујући градоначелнику и зрењанинским спортским радницима, Зрењанин ће бити домаћин кошаркашком сусрету између играчица Партизана и Црвене звезде. Циљ овог спектакла је популаризација кошарке – нагласила је Наташа Ковачевић и објаснила циљеве своје фондације: - Генерално, желимо да помогнемо спортистима, не само у спортском развоју, већ и у образовању, као и у случају неке повреде, али и да промовишемо спорт и едукујемо спортисте о важности осигурања, значајној ствари коју они често заборављају.

Све у свему, 2. новембар биће упамћен као дан када се женска кошарка на велика врата вратила у град у Банату, а свака нова девојчица која се посвети овом спорту је примаран циљ ове спортске манифестације.

Н. Јоњев

 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести