ВИЛАГОШ: Надам се успешној сарадњи и да ће АТЛЕТИКА једног дана заблистати у Бачкој Тополи! У склопу ТСЦ-а након фудбалског формиран и АТЛЕТСКИ КЛУБ (ФОТО)

У последњем прелазном року, у новембру прошле године, Адриана Вилагош је прешла из АК Сента у АК Бачка Топола, а како је Атлекс још тада најавио иза тог клуба стоји ФК ТСЦ, сада је то и озваничено.
v

У просторијама ФК ТСЦ у Бачкој Тополи председник и власник клуба Јанош Жембери озваничио је да је у склопу ТСЦ-а формиран трећи клуб – атлетски и да је прво појачање једна од најбољих атлетичарки Србије и Европе Адриана Вилагош.

Поред фудбалског клуба у мушкој и женској конкуренцији, сад се већ може рећи и спортско друштво ТСЦ, има и стонотениски клуб, а поред озваничења атлетског у плану је оснивање и тениског клуба.

Поред Адриане, у ТСЦ Бачка Топола у новембру су прешле и Вираг Бачи и Беде Борбала, као и све остале пуленке тренера Ђерђи Вилагош.

Захваљујем се на обезбеђеним условима, што је једна од најважнијих ствар за нашу дисциплину. Надам се успешној сарадњи и да ће атлетика једног дана заблистати у Бачкој Тополи, рекла је Адриана на промоцији.

Фото: Srpski atletski savez

Улазак ТСЦ-а у атлетику је велика ствар за српску ”краљицу спортова”. За оне који слабије прате домаћи фудбал ТСЦ је за неколико година од просечног нижелигаша постао један од најбољих клубова у Србији који игра чак и групну фазу европског такмичења.

Власник клуба је Јанош Жембери који је уложио неколико десетина милиона евра у развој првог тима, млађих категорија, а изградио је и први модерни стадион у Србији по свим УЕФА стандардима.

Иза пројекта ТСЦ стоји Влада Мађарске и то Јанош Жембери не крије – ”Наша земља је Србо-Мађарска”. Они су помогли у изградњи стадиона и стварања свих осталих услова.

Пре уласка ТСЦ-а у атлетику ФК Чукарички је прошле године стао иза АК Топ Јумп као логистичка и финансијска помоћ клуба.

Помагање фудбалских клуба атлетским је велика ствар како за саме те клубове тако и за српску атлетику. Остаје нада да ће се још неки фудбалски клубови, који већ у свом спортском колективу имај и атлетске клубове, сетити и мало помоћи зарада запажених европских и светских резултата.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести