Заједничком енергијом ка Мундијалу

“Орлови” су поново на окупу у својој бази, Спортском центру ФСС у Старој Пазови, али већ у уторак у раним преподневним часовима одлазе на Златибор.

Тамо ће боравити до прве, од три провере у мајско-јунском термину, против Кипра, 25. маја у Ужицу. Шест дана касније, 31. маја у Новом Саду, изабранике селектора Славољуба Муслина очекује дуел с Израелом, а 5. јуна у Монте Карлу, сусрет са Русијом.

Капитен најбољих фудбалера Србије Бранислав Ивановић има искуства у раду с новим селектором, из времена док је носио дрес московске Локомотиве.
- Било је то феноменално искуство. О Муслину, као тренеру и човеку, мислим све најбоље. Много ме је задужио у каријери, волео бих да му се одужим на најбољи начин, добрим партијама у репрезентацији. На првом састанку који је био енергичан и позитиван, предочио нам је шта се од нас очекује, упознао нас с неким стварима. Захтеви су јасни. На свима нама је да наредне две недеље искористимо на најбољи могући начин - напоменуо је Ивановић.

Следе три провере државној селекцији, утакмице проив Кипра, Израела и Русије.- За нас су то веома важне утакмице, јер треба да се уиграмо, прихватимо захтеве селектора и спремно дочекамо почетак квалификација за Светско првенство. Сви желимо исто и учинићемо све да дођемо до циља.Очекују се одређене промене у саставу, биће пуно нових играча на окупу.

- Овде су увек најбољи играчи, оно чиме Србија располаже. На нама је да им помогнемо да се што пре прилагоде и уклопе, Радујем се што ћемо играти у Ужицу и Новом Саду. Верујем да ће публика бити уз нас. Потребно нам је јединство, само заједно можемо до циља. Да сви дишемо као један, а кренули смо с великом енергијом и ентузијазмом - закључио је Бранислав Ивановић.

З. Рангелов
 

И Ђоровић у штабу

Селектор Србије Славољуб Муслин на промоцији је представио свој стручни штаб, у коме се, поред првог асистента, Белоруса Сергеја Гуренка, налазе и некадашњи репрезентативац Младен Крстајић, тренер голмана Радиша Илић, потом Зоран Филиповић задужен за скаутинг, односно Марко Стојановић. Штабу је прикључен још један бивши репрезентативац, а то је Горан Ђоровић.
 

Селекторов избор

Голмани: Владимир Стојковић (Макаби, Хаифа), Предраг Рајковић (Макаби,Тел Авив), Дамир Кахриман (Црвена звезда), Александар Јовановић (Раднички, Ниш),

Играчи одбране: Антонио Рукавина (Виљареал), Милан Родић (Крила Совјетов), Александар Коларов (Манчестер сити), Филип Младеновић (Келн), Слободан Рајковић (Дармштад 98), Матија Настасић (Шалке 04), Немања Милуновић (БАТЕ Борисов), Урош Спајић (Тулуз), Бранислав Ивановић (Челси), Никола Максимовић (Торино), Александар Седлар (Металац),

Играчи средине терена: Лука Миливојевић (Олимпијакос), Немања Гудељ (Ајакс), Немања Матић (Челси), Љубомир Фејса (Бенфика), Саша Зђелар (Олимпијакос), Марко Грујић (Црвена звезда), Сергеј Милинковић-Савић (Лацио), Душан Тадић (Саутемптон), Адем Љајић (Интер), Немања Максимовић  (Астана),

Нападачи: Зоран Тошић (ЦСКА, Москва), Лазар Марковић (Фенербахче), Андрија Живковић (Партизан), Филип Костић (Штутгарт), Немања Михајловић (Партизан), Александар Митровић (Њукасл), Никола Стојиљковић (Брага) и Андрија Павловић (Чукарички).
 

МУСЛИН КОРИГОВАО СПИСАК
Фејса и Гудељ отпали

Селектор Муслин одмах је образложио одређене промене са ширег списка играча које је позвао за три контролне утакмице.
- Фејса је повредио око и не може да игра, Предстоји му 15 дана паузе. Гудељ се повредио после турнеје у Кини, Ајакс му је забранио да дође. Није до њега, расположен је да игра, али биће нам на располагању када буде потребно. Нећу никог накнадно да зовем, имам доста играча. Матић и Максимовић ће бити ту само на првој утакмици, јер имају обавезе у клубовима. Матић од 26. маја иде на лечење, како би био спреман за наредну сезону. Јесте суспендован, али сам хтео да буде с нама и да тренира - истакао је Муслин.
 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести