„Бегеј” чека одлуку поверилаца

– Поступак продаје зрењанинског бродоградилишта „Бегеј“ у стечају није окончан јер понуду београдске фирме „Рубикон шипинг компани” од 96 милиона динара,

нису прихватили сви чланови Одбора поверилаца – каже стечајна управница тог зрењанинског предузећа Јелица Вуколић. – У међувремену, два члана Одбора дала су оставке и сада се чека да се састав тог тела комплетира. Све што ће се даље дешавати зависи од одлуке Одбора поверилаца, када буде у пуном саставу, о актуелној понуди.

Она напомиње да би било неумесно спекулисати о томе да ли ће актуелна понуда бити прихваћена или ће бити расписана нова продаја.Представник радника у Одбору поверилаца Срђан Јовановић по питању актуелне продаје за детаље нас је упутио на стечајну управницу.Подсетимо, „Рубикон шипинг компани” огласио се почетком октобра вешћу да је Одбор поверилаца прихватио њихову понуду од 96 милиона динара за куповину зрењанинског бродоградилишта. Из те компаније тврдили су да су већ предузели кораке да се бродоградилишту обезбеди струја, уз амбициозни план запошљавања и активирања производних капацитета.

Ж. Б.
 

EUR/RSD 117.1262
Најновије вести