Ауто-плин није више тако јефтин

Цене течног нафтног гаса (ТНГ), популарног ауто-плина, последњих неколико дана порасле су од два до пет динара за литар на већини бензинских станица у земљи.

Тако се цена литра тог еколошког горива средином недеље кретала од 74,5 до чак 82,5 динара. Цене су, како је то код нас већ уобичајено, не само различите на точионицама различитих компанија већ се знатно разликују и од пумпе до пумпе исте компаније.

Возаче који користе то гориво за погон својих аутомобила неће обрадовати чињеница да су великопродајни ценовници осванули с новим ценама, вишим и до седам динара

– Цене ауто-плина расту и у малопродаји и у велепродаји – каже заменик председника Удружења приватних бензинских станица Србије Бора Татић. – Разлог за повећање је вишеструк. Прво је уследило усклађивање с новим, вишим акцизама, и то око динар по литру, а затим је ојачао и евро

Он додаје и да је цена ТНГ-а на берзама на којима се набавља – а ТНГ се у огромној мери увози – знатно порасла и да је то нешто на шта наше компаније не могу утицати.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести