Бајатовић: Довољно гаса, политичка воља нас довела у ред

Упркос већој потрошњи, Србија ће до краја зимске сезоне имати довољну колицину гаса, изјавио је данас генерални директор

ЈП “Србијагас” Душан Бајатовић и додао да је променом политичке воље то предузеће доведено у ред када је о финансијама реч.
Према његовим речима, на залихама има око 300 милиона кубика гаса.

Складиште Банатски двор, каже Бајатовић, било је на време напуњено и није било  проблема са снабдевањем.
“Ове године имамо чак већу просечну потрошњу од 2012. када је зима била хладнија  Трошимо око 14 до 15 милиона кубних метара дневно”, рекао је Бајатовић гостујући у Јутарњем програму Пинк тв.

Говорећи о пословању тог предузећа, Бајатовић каже да је прошлу годину "Србијагас" заврсио са плусом од три милијарде динара и са пословном добити од 13,7 милијарди. 
Он је очекује да ће ове године пословна добит бити око 16 милијарди динара, а укупна добит око две милијарде.

“Нас је промена политичке воље довела у ред. Ми смо се годинама задуживали у просеку 200 милиона евра за текућу ликвидност. Сви су то знали јер се кроз Србијагас водила социјална политика”, рекао је Бајатовић.
Додао је да је пре две године промењена политичка воља и да гас данас сви морају да плаћају, наводећи да су поједине топлане које су биле највећи дужници измириле своја дуговања.

Осврнувши се на програм прошрења капацитета Банатског двора, Бајатовић је рекао да се тренутно разрађују три варијанте и да за то нису потребна средства државе.

(Танјуг)

EUR/RSD 117.1015
Најновије вести