Чепи: Био сам приморан да оптужим "Матијевиће"

Бивши радник Индустрије меса „Матијевић” Михајло Чепи је поставио нови видео-снимак, у којем се извињава породици Матијевић и некадашњим колегама због тврдњи

изнетих ове седмице у јавности да Индустрија меса „Матијевић” у производњи сухомеснатих производа користи месо с истеклим роком употребе (покварено) за даљу људску употребу.

У новом Чепијевом видео-запису, који је пренела и Индустрија меса „Матијевић” на свом сајту, насловљеном „Ово је права истина о ’Матијевићу’”, бивши радник те индустрије меса каже да је био принуђен од конкуретских фирми да изнесе неистине тврдњом да се покварено месо – с истеклим роком употребе – користи у преради виршли, кобасица...
– Људски је грешити, нисам знао да ће то попримити толике размере, немојте се љутити на мене, али ја сам на то био приморан – рекао је Чепи.

Компанија „Матијевић” прихватила је извињење некадашњег радника, сматрајући да је Чепи тим чином показао храброст.
Портпаролка Индустрије меса „Матијевић” Лана Матијевић изјавила је  да Чепи није крив.
– Чепи је био само пион у борби конкуренције за тржиште – рекла је портпаролка. – Желим да му упутим извињење, пре свега, ја лично што сам га назвала лоповом. Захаваљујем се Чепију што је имао довољно петље и храбрости да каже праву истину и тако скине љагу с нашег имена и отклони штету која нам је нанета пре неколико дана.

Подсећамо на то да је, по објављивању првог видео-записа, Ветеринарска инспекција обавила ванредни контролу погона у „Матјевићу” и установила да нема неправилности. Са записником Ветеринарске инспекције јавност се могла упознати на сајту Индустрије меса, објављеним након инспекцијског надзора.

З. Делић
 

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести