Енергетика и инвестиције отварају сезону на Новосадском сајму

Сајамска година на Новосадском сајму почиње наредне недеље, а отвориће је Међународни дани енергетике и инвестиција, који ће бити одржани 10. и 11. марта.

По речима генералног директора Новосадског сајма Слободана Цветковића, термин приредбе усклађен је с Даном енергетске ефикасности, који се обележава сутра.

Ту приредбу организују Централноевропски форум за развој, Покрајински секретаријат за енергетику и минералне ситровине, „Колор прес група” и Новодсадски сајам, а на њој ће се разговарати о најактуелнијим темама из области енергетске ефикасности, обновљивих извора енергије, грађевинарства и заштите животне средине. Покровитељ манифестације је Град Нови Сад, који ће представити своје потенцијале, а једна од главних тема биће успостављање регионалног система управљања отпадом, док ће, када је реч о инвестицијама, у фокусу бити слободне локације с акцентом на проширење радних зона, односно уређење радне зоне „Север 4”.

Током манифестације биће одржана регионална конференција „Енергетске перспективе и изазови”, на којој ће се разговарати о снабдевању нафтом, гасом и електричном енергијом у региону, а биће одржана и прва седница Климатског панела Србије.

Међународни дани енергетике и инвестиција биће одржани у Конгресном центру „Мастер” Новосадског сајма, оба дана капије су отворене од 10 до 17 часова, а улаз је бесплатан.

Д. Млађеновић

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести