ФАС: Доказаћемо да постоји основ за нови уговор са ЕПС-ом

Менаџмент Фабрике акумулатора Сомбор, којој је јуче због дуговања прекинуто снабдевање струјом, одбацио је данас тврдње Електропривреде Србије (ЕПС)

да не постоји законски основ за регулисање новог уговорног односа.

Компанија "DEM Hellas", закупац Фабрике акумулатора Сомбор (ФАС), саопштила је да је понудила ЕПС-у да исплати заостали дуг претходног закупца и сва дуговања откако је у закупу, али да ЕПС то није прихватио.

Менаџмент је додао и да није тачан податак да ФАС дугује за струју 81,5 милиона динара, већ да је тај износ дупло мањи, и подсетио да због искључења електричне енергије постоји велики ризик од хаварије и изливања опасних материја.

"DEM Hellas" је поручио да ће доказати да постоји законски основ за потписивање уговора за снабдевање електричном енергијом и најавио долазак власника те компаније Ефтимиуса Каранасиосиса, који ће се обратити на конференцији за медије.

ЕПС је јуче саопштио да је Фабрици акумулатора Сомбор прекинуто снабдевање електричном енергијом, после више покушаја да се на законски начин регулише уговорни однос.

Како су навели комерцијални уговор о снабдевању који је ЕПС потписала са Фабриком акумулатора истекао 31. децембра 2016. и стечајни управник те фабрике је захтевао да се фабрика искључи са електромреже.
(Танјуг)
 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести