Фудбалски ас Бане Ивановић нови газда „Сирмијума”?

Хотел „Сирмијум”, који се налази у самом центру Сремске Митровице, већ више од месеца је затворен. На сајту тог хотела стоји саопштење „Хотел је привремено затворен због продаје”,

чиме се као тачном показује информација с почетка године да је донета одлука о ликвидацији „Сирмијума”.

Наиме, у марту ове године постављен је ликвидациони управник с циљем да води поступак ликвидације да би хотел „Сирмијум” био продат. Хотел је изграђен још за време социјализма 1964. године на остацима економског цела Царске палате античког Сирмијума, чији је део конзервиран у сутерену самог хотела, док је други поред њега и више пута је реконструисан. Налази се у самом центру, на десет минута од савског шеталишта, окружен археолошким ископинама из доба Римског царства и служио је као најбоља база за разгледање једног од најстаријих војвођанских градова.

У својој понуди имао је 55 соба распоређених на пет спратова, с укупно 100 расположивих кревета. Собе су биле коректно уређене, опремљене удобним намештајем, интернетом, телефоном, телевизијом. У понуди хотела било је пет апартмана, пет соба с француским лежајем, пет трокреветних, 20 двокреветних и исто толико једнокреветних соба. У његовом ресторану било је 80 места, у банкет-сали 40, а у великој сали 300. Због укупног капацитета од 430 места служио је за многе прославе, конференције, састанке, радионице и банкете.

Од пролетос, када је саопштено да ће хотел бити понуђен на продају, локални медији спекулишу о томе да су интересовање за куповину сремскомитровачког хотела показали многи, а међу њима помиње се и српски фудбалски репрезнтативац и фудбалер „Челсија” Бранислав Ивановић, који је иначе рођен у том граду. Ту најаву нико није ни потврдио нити демантовао. Локални медији су и саму најаву да је Ивановић заинтересован за куповину „Сирмијума” оценили као добру вест за Сремску Митровицу јер верују да би он реновирањем од њега направио хотел који би био познат не само у том граду на Сави већ у читавој држави. Изразили су очекивања да у реновирани хотел Ивановић доведе и многе звезде светског фудбала, а помињана је и могућност да у њему одседа и Роман Абрамович.

Да ли ће Ивановић, кога његов родни град прижељкује, купити хотел „Сирмијум”, или ће то бити неки други бизнисмени, знаће се ускоро. Једно је извесно: Сремској Митровици и те како недостаје добар хотел за интензивнији развој туризма у граду, због близине Специјалног резервата природе „Засавица”, фрушкогорских манастира које обилази велики број туриста и на крају због одигравања врхунских кошаркашких мечева.

Љ. Малешевић

 

Потврђено да се хотел продаје

Порталу „Озонмедија” директор „Сирмијума” Горан Савић потврдио је да је он на продају и да је то разлог због којег је већ дуже затворен. Портал пише да је одлука о продаји хотела донета на Скупштини акционара, а да се цена по којој се продаје још увек не зна. Како незванично сазнају, у граду круже две приче: по једној се хотел продаје за 2,5 милиона динара, а по другој је та сума много мања и износи 900.000 динара.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести