Голдштајн: Позитивне промене, побољшан имиџ Србиjе у свету

Регионална директорка Светске банке за Jугоисточну Eвропу Eлен Голдштајн данас jе на тематскоj седници похвалила рад Владе Србиjе и нагласила да jе евидентна позитивна промена

у последњих пар година коjа се наjвише огледа у економском смислу, али и на побољшаном имиџу коjи Србиjа сада има у свету.

Председник Владе Aлександар Вучић jе на трећоj тематскоj седници владе са представницима СБ рекао да jе његова визиjа да ова влада буде упамћена као влада коjа jе економски покренула Србиjу и започела њен прогрес, саопштила jе владина Kанцелариjа за сарадњу са медиjима.

Премиjер jе захвалио представницима Светске банке на континуираноj помоћи коjу пружаjу Влади Србиjе у остваривању своjих приоритетних циљева и истакао да jе задатак сваког члана Владе да заjедно учине максималне напоре како би се утврђени резултати што пре постигли.

Седници jе присуствовао и шеф Делегациjе EУ у Србиjи Mаjкл Девенпорт коjи jе рекао да ће EУ пружити сву неопходу помоћ Србиjи на њеном европском путу.

Гости на седници владе били су и консултанти Светске банке Вилиjам Исакс и Реj Шостак са коjима су утврђени краткорочни циљеви и динамика примене стратегиjа за сва четири тима, наводи се у саопштењу.

(Танјуг)

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести